• Program


    Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra / BARTÓK TAVASZ 2022

    Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra / BARTÓK TAVASZ 2022

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. április 16. szombat, 19:30

    Bach: h-moll mise, BWV 232

     

    Közreműködik: Elisabeth Breuer – szoprán, Maarten Engeltjes – alt, Tilman Lichdi – tenor, Klaus Mertens – basszus, Amsterdam Baroque Choir

    A holland csembaló- és orgonaművész, zenetudós és karmester, Ton Koopman immár négy évtizede a historikus zene egyik meghatározó alakja. Harmincöt éves volt, amikor életre hívta az Amsterdam Baroque Orchestrát, bő tíz évvel később pedig az Amsterdam Baroque Choirt. A két együttes repertoárjának centrumában Johann Sebastian Bach életműve állt. A hamarosan a legrangosabb korhű hangszeres zenekarok között jegyzett formációval Koopman a legfontosabb európai és tengerentúli koncerttermek visszatérő vendége lett.

    1994-ben fogott neki kivételesen ambiciózus hanglemez-vállalkozásának: felvette Bach valamennyi egyházi és világi kantátáját, majd Bach egyik jelentős elődje, Dieterich Buxtehude műveinek összkiadását indította el. Koopman előadóművészi és zenetörténészi munkáját számos díjjal ismerték el, 2006-ban Lipcse város Bach-díját, 2012-ben Lübeck Buxtehude-díját nyerte el. Lemezfelvételeit a legrangosabb szakmai lapok tüntették ki, 2017-ben pedig az Edison Classical Award díjazottja volt.

    Ajánlatunk


    Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

    Ajánló


    Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden…

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016