• Program


    Tóth Viktor Arura Trió

    Tóth Viktor Arura Trió

    A formáció széles spektrumú zenei szövetében jócskán jut szólista szerep a cimbalomnak és a bőgőnek egyaránt. A zenekar nagysikerű, Szemed Kincse című albuma után tavaly új lemezanyaggal jelentkezett, mely a Have No Fear címet viseli.

    Tóth Viktor Arura Trió

    Közreműködik:
    Tóth Viktor - szaxofon
    Orbán György - nagybőgő
    Lukács Miklós - cimbalom

    A jazzben alighanem egyedülálló felállású – Tóth Viktor szaxofonos, Lukács Miklós cimbalmos és Orbán György nagybőgős alkotta –, évek óta működő, dobos nélküli trió fontos jellemzője az, ahogy előadásaik során folytonosan változik hangszereik szerepe. A formáció széles spektrumú zenei szövetében jócskán jut szólista szerep a cimbalomnak és a bőgőnek egyaránt. A zenekar nagysikerű, Szemed Kincse című albuma után tavaly új lemezanyaggal jelentkezett, mely a Have No Fear címet viseli. Ahogy az előző lemezt, úgy ezt is a finom szövésű, spirituális lelkület jellemzi, mely hol meditatívan révül, hol pedig vulkánszerűen robban. Végső Zoltán kritikus így ír a Fonó Records gondozásában megjelent lemezről:

     „Tóth Viktor az Arura Trióval egy vállaltan COVID-ra reflektáló albumot készített és azt hiszem erről a lemezről semmiképpen nem szabad lemondani. Nem szeretném túlujjongani magamat, de a Have no Fear a 2000-es évek egyik legjobb – és nem csak magyar – jazzlemeze, úgy, hogy tulajdonképpen egyáltalán nem az elmúlt 20 év jellegzetes hangütésével céloz, hanem sokkal régebbivel. Vagy nem is tudom: az anyag időbelisége megfoghatatlan, amiben annak is szerepe van, olyan idolokat választ szellemi megidézettjeiként, akiknek igazsága ma is érvényes. És teszi ezt egy abszolút mai srác, aki így negyven fölött azért lassan a jazz középgenerációjához tartozik már, de aki képes örök értéket a ma számára lefordítani.”

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánló


    Újra szólnak a legjobb funky zenék a Le Bistroban! A GET FUNKY PARTY-n…

    Aréna élmény, maximális biztonság - Rómeó és Júlia Aréna musical új időpontban!

    Fenyő Miklós megszakítások nélkül immáron 24. alkalommal tartja meg nyárbúcsúztató koncertjét a Margitszigeti…    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016