• Program


    Trainingspot Társulat: RePlay - szobaszínházi előadás
    8

    Trainingspot Társulat: RePlay - szobaszínházi előadás

    A cselekmény szerint két néhai középiskolai barát találkozik egymással. Életük egymásétól merőben különbözőképpen alakult, ezért sokáig talányos, mi dolga lehet kettejüknek egymással, mi köti össze őket a 17 évvel ezelőtti középiskolai élmények óta? Lassan, és fokozatosan derül ki a találkozás igazi apropója, és hogy milyen szerepet játszott kettejük múltjában a harmadik karakter.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. május 26. péntek, 19:00

    Trainingspot Társulat: RePlay
    - szobaszínházi előadás -

    „Tudod mi jutott eszembe? Ha már tényleg nem ugyanaz az a csávó vagy, mint 17 éve, akkor nem eshet olyan nehezedre a bocsánatkérés... Hiszen ezt a szörnyűséget egy korábbi éned követte el, akihez már semmi közöd, jól mondom? De csak tegyük fel, játsszunk el a gondolattal, hogy ugyanaz a fazon vagy, aki képes ilyesmire… Hát, nem is tudom Viktor… Egy ilyen esetben egy szimpla bocsánatkérés Zsuzsitól, még bőven kevés is… Nincs igazam?”

    A Replay a Trainingspot Társulat első szobaszínházi előadása. Mindennemű stilizációtól mentes, valós idejű történés, a nézőkkel egy és ugyanazon térben, pár centire egymástól. A cselekmény szerint két néhai középiskolai barát találkozik egymással. Életük egymásétól merőben különbözőképpen alakult, ezért sokáig talányos, mi dolga lehet kettejüknek egymással, mi köti össze őket a 17 évvel ezelőtti középiskolai élmények óta? Lassan, és fokozatosan derül ki a találkozás igazi apropója, és hogy milyen szerepet játszott kettejük múltjában a harmadik karakter. A színdarab kiválóan megállja a helyét egy klasszikus, Agatha Christie krimi parafrázisaként, ahol a szereplők addig nem hagyják el a szobát, amíg „ki nem derül, ki a bűnös.” Az előadás a következő kérdésekre keresi a választ: Létezik-e objektív értelemben vett bűn? Racionális-e, hogy bizonyos vétkeknek van elévülési ideje, azaz: számon kérhető-e valaki egy régmúltban elkövetett bűnéért? Illetve: Mettől meddig tart a felelősség, és személyes hatáskör, amennyiben egy néhai barát, önmagától való megmentése a tét, egyáltalán van-e erre reálisan lehetőség, és ha igen, milyen áron? És vajon tényleg csupán erről van-e szó?

    A Replay szövegkönyve a hazai körülményekhez igazított, aktualizált és tovább gondolt változata Stephen Belber: Tape című drámájának. A kiadóval való kapcsolatfelvételt követően a szövegkönyvet írta Boda Tibor.
    Az előadáshoz igény szerint feldolgozófoglalkozás tartozik, mely vitaszínházi formában valósul meg.

    Játsszák:
    Jobbágy Kata
    Boros Ádám
    Boda Tibor

    Rendezte: Boda Tibor
    Moderátor: Farkas Atilla

    Előadás hossza, foglalkozással egybekötve: kb. 120 perc

    Ajánlatunk


    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

    Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

    Ajánló


    Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

    1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016