• Program


    Túrajó séták - FÜREDI FLÓDNI

    Túrajó séták - FÜREDI FLÓDNI

    Ahogy a flódniban az alma, dió, mák és szilva, úgy élt egymás mellett Balatonfüreden másfél évszázadon keresztül a katolikus, református, evangélikus és az izraelita hitközség.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 21. szombat, 16:00

    Túrajó séták - FÜREDI FLÓDNI
    SZERVEZŐ NEVE: TÚRAJÓ

    Talán kevesen tudják, hogy a reformkorban divatos üdülőhellyé vált Balatonfüred lélekszámának alig négy százalékát kitevő helyi zsidó közösség szanatóriumi főorvosai, kereskedői, ügyvédei és tanítói révén mekkora hatást gyakorolt a fürdőváros üstökösszerű fejlődésére. Sétánkon annak járunk utána, hogy a zsidó múltnak mely nyomai lelhetők még fel a Kiserdő és a Balaton-part közötti városrészben, s milyen gasztronómiai örömöknek nézett itt elébe annak idején a Budapestről leránduló lelkes nyaralóközönség. S mivel a flódnira is igaz, hogy a próbája az evés, ki nem hagynánk a séta végi kóstolót az Anna Grand Hotel Wine & Vital kávézójában.

    Találkozási hely:Tourinform iroda előtt (Balatonfüred, Blaha Lujza u. 5.)
    Útvonal: A reformkori városrész és a Tagore sétány épületei között
    Séta hossza: 1,5 km
    Séta időtartama: 1,5 óra
    Séta nehézségi foka: könnyű
    Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
    Parkolás: Zsigmond utca
    Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!
    A sétát tíz éves kor felett ajánljuk!

    Ajánlatunk


    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

    Ajánló


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016