• Program


    Tüskevár

    Tüskevár

    A történet két nyolcadikos budapesti diák, Tutajos és barátja, Bütyök egy nyarát követi végig, akik a fővárosból a Kis-Balatonhoz kerülnek, Tutajos nagybátyjához és Náncsi nénihez, illetve a “berekbe”, a minden-titkok tudójához, Matula bácsihoz. Akitől megtanulják, milyen az élet távol a várostól és számos lecke után azt is, hogy miként lehet együtt lélegezni a természettel.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. június 2. szerda, 13:33

    Olt Tamás – Váradi Szabolcs: Tüskevár
    ősbemutató
    Fekete István regénye alapján

    “Nyugodt lehetsz, Kengyel megadja. – Nem vagyok nyugodt. Ez nem számít feleletnek. – Dehogynem! Akkora négyesed lesz, mint egy ház… – Ha hármasom lesz, apám nem enged sehova. Akkor pedig… – Jelesed lesz! Meg is érdemled – mondta Bütyök, mert ez a párbeszéd – ezt mondanunk sem kell – Tutajos és közte zajlott le hazafelé menet. – … akkor pedig öngyilkos leszek – fejezte be a mondatot Gyula, ámbár minden meggyőződés nélkül.”

    Fekete István ifjúsági regénye egyike volt Magyarország 12 legnépszerűbb könyvének a 2005-ös Nagy Könyv szavazáson. A történet két nyolcadikos budapesti diák, Ladó Gyula Lajos (becenevén: Tutajos) és barátja, Pondoray Béla (becenevén Bütyök) egy nyarát követi végig, akik Budapestről a Kis-Balatonhoz kerülnek, Tutajos nagybátyjához és Náncsi nénihez, illetve a “berekbe”, a minden-titkok tudójához, Matula Gergelyhez – akitől megtanulják, milyen az élet távol a várostól, és számos lecke után azt is, hogy miként lehet együtt lélegezni a természettel. A nyár véget ér, kezdődik az iskola, a fiúk testileg és lelkileg megerősödve visszatérnek Budapestre, az iskolapadba, de magukkal visznek valamit, ami szavakkal le nem írható – s megfogadják azt is, hogy télen visszatérnek a berekbe.

    Szereplők:
    Matula................................ Nyári Oszkár
    Tutajos............................... Törő Gergely Zsolt
    Bütyök................................ Mucsi Kristóf
    Nancsi néni........................ Csonka Ibolya
    Anya, Tanárnő, Klárika....... Varga Zsuzsa
    István bácsi........................ Kalmár Tamás
    + Somogy táncegyüttes
     
    Díszlettervező: Pintér Réka
    Jelmeztervező: Cselényi Nóra
    Koreográfus: Turi Endre
    Társkoreográfus: Gulyás Anna
    Világítástervező: Memlaur Imre
    Szcenikai vezető: Szalai József
    ügyelő: Kopácsi Adrián
    súgó: Simon Ildikó
    segédrendező: Váradi Szabolcs

    RENDEZŐ: OLT TAMÁS

    Ajánlatunk


    Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

    Ajánló


    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016