• Program


    Újévi koncert a Dalindával

    Újévi koncert a Dalindával

    A trió énekesnői mindannyian a magyar nèpzene elkötelezettjei. Zeneiségükben mégis arra törekszenek, hogy színpadra vigyék a népdalokból áradó hiteles, ösztönös éneklési stílust, modern, többszólamú formában, érzékenyen átdolgozva, újraértelmezve. Dalaik mindannyiunkról szólnak, hiszen a mindannyiunkban mozgolódó gondolatok, érzések kollektív hordozói népdalaink. Önkifejezésünk legtisztább forrása.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. január 20. csütörtök, 19:00

    Repertoárjukat magas szakmai igénnyel válogatva, a lehető legsokszínűbb képet nyújtva igyekeznek bemutatni a magyar vokális népzene legjellemzőbb műfajait, megragadva az egykori paraszti világ és a 21. századi gondolkodásmód közötti kapcsolódásokat. Programjuk felépítésében teret kapnak egyes ritkábban hallható dallamok és vokális műfajok is, ezáltal a közönség számára is lehetővé tévenépzenénk kevésbé ismert rétegeinek megismerését is.

     

    2018-ban megjelent első, nagy elismerésnek örvendő lemez után 2020 októberében látott napvilágot a formáció második lemeze. Az „Átjárók” címet viselő album rögtön sikeresen debütált a WOMEX-en, majd évvégén Fonogram díjra is jelölték.  

     

    Ajánlatunk


    A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

    Ajánló


    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016