• Program


    ÚJÉVI NYITÁNY 2023.

    ÚJÉVI NYITÁNY 2023.

    Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertje a kaposvári Csiky Gergely Színházban.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. január 2. hétfő, 19:00

    ÚJÉVI NYITÁNY 2023.

    Közreműködik:
    Szabady Ildikó - fuvola
    Schwartz Zoltán – hegedű
    Yosuke Shimizu - cselló

    Vezényel: Oliver von Dohnányi

    Műsor:
    Beethoven: István király - nyitány
    Delibes: Coppelia – Csárdás
    Mozart: D-dúr fuvolaverseny – III. tétel
    Brahms: 4. magyar tánc
    Dvořák: 15. szláv tánc
    Popper: Magyar rapszódia
    Erkel: Hunyadi László - Palotás
    Csajkovszkij: A diótörő - Virágkeringő
    Ravel: Tzigane
    Liszt-Doppler: 6. magyar rapszódia
    Dohnányi: Szimfonikus percek – V. tétel

    Az elmúlt három évben a muzsika kedvelői a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia közös koncertjével indíthatták az újesztendőt január 1-én este Budapesten. A hangversenyt a közmédia tévé- és rádiócsatornái közvetítették, népszerű zeneműveket hallhattak Magyarország legkiválóbb karmestereinek irányításával. Először Vásáry Tamás, majd Kovács János, 2022-ben pedig Medveczky Ádám vezényelte az együttest és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiatal tehetségeit. Nem lesz ez másképp most sem, a pezsdítő dallamokat 2023 első napjain Oliver von Dohnányi karmester dirigálja Budapesten és Kaposváron.

    A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara 79 éves fennállása alatt számtalan bel- és külföldi hangversennyel, valamint szinte a teljes szimfonikus és oratorikus repertoár rádió-, TV és CD-felvételeivel vívta ki rangját a nagyzenekarok élmezőnyében. A világ vezető kritikusai egybehangzóan méltatják kiegyenlített hangzását, hajlékonyságát, és azt a mecénási tevékenységet, melyet a magyar kortárs zene népszerűsítésével és rögzítésével végez. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara az alapítás óta főszereplője az évente megrendezésre kerülő Budapesti Wagner Napoknak. Csillagórás koncertek, emelkedett hangulatú oratóriumestek, operaelőadások, kortárs zene, hangverseny- és stúdióközvetítések, műfajhatárokat felszámoló újítókedv és a világ legtávolabbi pontjain felhangzó, remekbeszabott felvételek. Már a kezdeti időszakban is ez a szerteágazó művészi munka jellemezte a Rádiózenekar életét, s napjainkban is ugyanez a sokféleség és nyitottság határozza meg az együttes mindennapjait.

    Oliver von Dohnányi, trencséni születésű karmester a prágai és bécsi Zeneakadémián tanult hegedülni és vezényelni, majd olyan neves professzorok növendéke volt, mint Václav Neumann, Alois Klíma vagy Otmar Suitner. Számos nemzetközi karmesterverseny finalistáinak sorában megtaláljuk. Több lemezfelvétel, operaprodukció, nemzetközi turné fűződik a nevéhez. Emlékezetes produkciója Gounod Faust című operájának színre vitele Pozsonyban, amelyet aztán Európa számos országában bemutattak, az Egyesült Királyságban pedig zenei díjat nyert. 2006-tól a Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekarának első karmestere, a Zágrábi Filharmonikusok, a Staatsoper Stuttgart, valamint a Horvát Rádió Szimfonikus Zenekarának állandó vendégkarmestere. A Szlovák Sinfonietta Kamarazenekar és a Pilseni Operaház zeneigazgatója, a Dallasi Szimfonikusok, a Jekatyerinburgi Operaház és az Új-Zélandi Operaház állandó vendégkarmestere.

    Ajánlatunk


    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016