• Program


  Újvári Milán: SHOW - 9. Monotánc Fesztivál

  Újvári Milán: SHOW - 9. Monotánc Fesztivál

  „Nem az sodor bajba, amit nem tudsz, hanem az, amit holtbiztosan tudsz, csak épp rosszul.” Mark Twain

  KÉRDÉS: Mit látunk? A. Azt látjuk, ami van. B. Azt látjuk, amit látni akarunk. C. Azt látjuk, amit a dolgok magukból láttatni akarnak. D. A fentiek mindegyike.

  Újvári Milán egész estés szóló előadásában hétköznapi gesztusokból kiindulva (azokat groteszk fénytörésbe helyezve) a klasszikus burleszk stílusjegyeinek fölhasználásával beszél olyan, a korunk társadalmára nagy mértékben jellemző fogalmakról, mint az elidegenedés, a manipuláció és az átlátszatlanság.

  Az előadás humorral, játékosan kérdez rá helyünkre abban a társadalomban, amiben annak ellenére érezzük magunkat gyakorta teljesen elveszve, hogy elméletileg mi magunk alkotjuk. Átlátható-e az egész, aminek a része vagyunk? Egyáltalán: tényleg része vagyunk valami egésznek? (És mi egyébként részek egésze vagyunk?) Összeáll-e egyáltalán részekből bármilyen egész?

  Újvári Milán az előadás során nem húz szigorú határvonalat a mozgáskarakter-ábrázolás, a tánc, a pantomim vagy akár a hagyományos prózai színészi szerepformálás közé, ellenben zacskót igenis húz a fejére, amint ez a képen is világosan látható. A kérdés csak az, hogy mit is látunk tulajdonképpen.

   

  Előadó: Újvári Milán                        

  Dramaturg: Laboda Kornél

  Zene: Fancsikai Péter               

  Fény: Vida Zoltán                      

  Díszlet és Jelmez: Kiss Julcsi                     

  Fotó és videó: Várnagy Kristóf

  Koreográfus: Újvári Milán

   

  Ajánló


  Anna Karenina elbűvölő és magával ragadó nő, megbecsült férje oldalán él, és imádattal…

  Székely Csaba: Kutyaharapás Mocskosszájú gengszterdráma 16 éven felülieknek A Szkéné Színház, a Nézőművészeti…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016