• Program


    UN-DEAD - haláli színjáték - Barboncás Társulat

    UN-DEAD - haláli színjáték - Barboncás Társulat

    Lugosi élete 9 képben

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. február 15. szombat, 19:00

    Lugosi Bélának külön fejezete van az egyetemes filmtörténetben, ő a földkerekség legismertebb magyar művésze három millió Google és ötmillió Yahoo találattal, s nem mellesleg halhatatlan.

     

    Karinthy Gábor sírversének utolsó két sora a kiindulópontja előadásunknak:
    „A hátán hordta koporsóját, megbotlott és belefeküdt.”

     

    Drakula gróf, a vérszívó vámpír borzongatóan izgalmas históriája egy világgá ment magyar fiú útkereséséről szól, de végső soron mindannyiunk „haláli színjátéka” ez.
    Az előadás különböző bábtechnikák segítségével idézi meg a több mint 60 éve elhunyt Lugosi Bélát. A „haláli színjáték” kilenc izgalmas animált képben mutatja meg a színész életét, ill. a manipulátor/bábmozgató - mint halál - hántja le a megidézett figura szerepeit.
    Ez a „halottmosó”, az élet és halál ura tisztítja le társadalmi, művészi, emberi szerepeiből a halott Lugosit, hogy megnézze, mi marad alatta.Lugosi bármennyire tehetséges színész volt, mégis a nagy amerikai álom által rárakódott szerepben – Drakula gróf – ismeri mindenki, ebbe a koporsóba botlott bele, és ott is maradt. Így lett belőle UN – DEAD.

    Ötlet, rendezte és játssza: Kiss Ágnes
    Író, dramaturg: Vészits Andrea
    Bábkészítő: Kiss Attila Etele, Tóth Andrea
    Díszlet: Jernei János, Patkós Péter
    Zenei szerkesztő: Palyov Tamás

     

    Az elődadás hossza 60 perc.

    16 éven felülieknek ajánlott.

     

    A Barboncás Társulat 2005-ben alakult Szegeden, alapítója Kiss Ágnes. Bábelőadásokat nemcsak a legkisebbeknek készítenek, hanem az ifjúsági vagy felnőtt korosztálynak egyaránt.

    Ajánlatunk


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Ajánló


    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016