• Program


    Váczi Dániel, Pozsár Máté, Sárvári-Kovács Zsolt Glissonic Trio
    4

    Váczi Dániel, Pozsár Máté, Sárvári-Kovács Zsolt Glissonic Trio

    Mi történik, ha szopránszaxofonnal keresztezünk egy tárogatót? Megszületik a glissonic-hangszercsalád első tagja, a glissotar. A különleges instrumentum Váczi Dániel találmánya, aki a szaxofont cserélte erre a hangszerre triójában, a 2001-ben alakult Váczi Dániel Trióban.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 3. csütörtök, 20:00

     Közreműködik:

    Váczi Dániel - szaxofon, glissonic
    Pozsár Máté - zongora
    Sárvári Kovács Zsolt - dob

    Mi történik, ha szopránszaxofonnal keresztezünk egy tárogatót? Megszületik a glissonic-hangszercsalád első tagja, a glissotar. A különleges instrumentum Váczi Dániel találmánya, aki a szaxofont cserélte erre a hangszerre triójában, a 2001-ben alakult Váczi Dániel Trióban. A glissonic hangszercsalád fő újdonsága, hogy hangrések helyett a hangszertesten végighúzódó, mágneses szalag szolgál a hangmagasság szabályozására, így – mint egy hegedűhúron – glissandókat és negyedhangokat is lehet játszani az ujj csúsztatásával. Váczi Dániel az új hangszerben rejlő lehetőségeket aknázza ki a közelmúltban nagy változásokon átesett triójában. A bőgőt zongora és analóg szintetizátor váltotta föl, ami a basszus funkció mellett harmonikus és polifonikus struktúrákkal is gazdagítja a hangképet a free jazz egyik legkiemelkedőbb hazai billentyűse, Pozsár Máté kezei alatt. A doboknál továbbra is Vázi Dániel régi zenésztársa, Sárvári Kovács Zsolt biztosítja a biztos alapokat. Repertoárjuk a trió néhány régi darabjának újraértelmezéséből, friss szerzeményekből, improvizációs koncepciókból, valamint komolyzenei témák gyökeresen átformált feldolgozásaiból áll össze.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    zenés játék két részben

    Ajánló


    Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016