• Program


    Vad víz - Aqua Hungarica - KultúrKertMozi

    Vad víz - Aqua Hungarica - KultúrKertMozi

    A WWF Magyarország ajánlásával mozikba kerülő új magyar természetfilm hazánk legkülönlegesebb vízi és vízközeli életközösségeit mutatja be, rendkívül látványos képsorokkal. A kis-balatoni vadon gazdag mocsárvilágától az Aggteleki Nemzeti Park párás, érintetlen erdőségein át a Hévízi-tó víz alatti dzsungeléig számos hazai táj mutatja meg eddig ismeretlen arcát a filmben.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. július 29. csütörtök, 21:00

    Vad víz - Aqua Hungarica
    magyar természetfilm, 72 perc, 2021
    KultúrKertMozi

    A Budapest Kertmozival együttműködésben a Klebelsberg Kultúrkúria kertjében

    Magyarország a vizek országa. A Kárpátok lábánál összecsapó természeti erők mellett maga az idő alakította vízrajzát. Az itt kialakult élővilág mindennapos harcot vív az elemekkel, és az emberi tevékenységgel. Hazánkban, ahol a folyók vadul törtek utat maguknak, patakok zúdultak a mesebeli erdőkre, hévízi források és változékony lápok tarkítják a környezetet, élővilág változatosabb, mint bárhol máshol Európában. Ez Magyarország vadvizeinek története...

    A WWF Magyarország ajánlásával mozikba kerülő új magyar természetfilm hazánk legkülönlegesebb vízi és vízközeli életközösségeit mutatja be, rendkívül látványos képsorokkal. A kis-balatoni vadon gazdag mocsárvilágától az Aggteleki Nemzeti Park párás, érintetlen erdőségein át a Hévízi-tó víz alatti dzsungeléig számos hazai táj mutatja meg eddig ismeretlen arcát a filmben. A közelről apró sárkánynak tűnő foltos szalamandrák, a nádi farkasnak is nevezett aranysakálok, a rejtőzködő vidrák és „sétáló” harcsák világa mellett olyan speciális életterek is megelevenednek a vásznon, mint a szélvédett öblök burjánzó madárvilága, vagy a lassan csordogáló hegyi patakok különleges mikrovilága. Fény derül arra is, hogy milyen változásokkal kell ma szembenézniük az itt élő állatoknak a túléléshez, mekkora veszélyt jelentenek a betolakodó fajok az őshonos élővilágra, és hogyan nézhetett ki a Kárpát-medence több millió évvel ezelőtt.
    A stáb 9 hónapon át, 27 helyszínen forgatott a filmhez, számos speciális technikát – köztük fényérzékeny éjszakai kamerákat, lassított és gyorsított, ún. timelapse felvételeket, makro- és légifelvételeket – alkalmazva, ami a különböző fajok megfigyelésének egy merőben más dimenzióját tette lehetővé. A film készítésében tudományos konzulensként meghívott szakértők is részt vettek, többek között a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársai.
    A Vad víz – Aqua Hungarica a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál versenyprogramjában debütált a szakmai közönség előtt, a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőrversenyen Fehér Zoltánt, a film rendező-operatőrét dokumentumfilm operatőrnek járó díjjal ismerték el. A hazai filmszínházakba június 3-tól érkezik meg a Pannonia Entertainment forgalmazásában. Bemutató dátuma: 2021. június 3. (port.hu)

    Rendező: Fehér Zoltán
    Narrátor: Forgács Péter
    Forgatókönyvíró: Fehér Zoltán
    Operatőr: Fehér Zoltán
    Producer: Fehér Zoltán
    Rendezőasszisztens: Koszta Marcell
    Gyártásvezető: Bácskai Bálint

    A Kerületkártya felhasználható.

    Ajánlatunk


    Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

    Ajánló


    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016