• Program


    Vadászopera

    Vadászopera

    Részletek Weber: A bűvös vadász című operájából

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 28. kedd, 20:00

    „A természet védelme önmagunk védelme.” Magyarország 1971-ben az utóbbi mottóval rendezett határokon átívelő, monumentális vadászati világkiállítást, amelyet a Kiállítások Nemzetközi Irodája, a BIE is támogatott. Az 1971-es világkiállítás 50. évfordulója 2021-ben lehetőséget kínál a folytatásra. A Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítás hazánk centrális szerkezete miatt is Budapestre összpontosul, kulturális eseményeit tekintve viszont egészen biztosan. A legismertebb opera, amely címében is hordozza a vadászat témáját, Weber romantikus műve, A bűvös vadász, aminek legszebb részleteiből nyújt válogatást vadonatúj multifunkcionális komplexumában, az Eiffel Műhelyházban a Magyar Állami Operaház. Hogy mitől bűvös a bűvös vadász? Attól, hogy bűvös golyóval lő. Hétből hat talál, a hetedik az ördögé: arra irányítja, akire akarja. Max a főerdész kedvenc vadásza, lányának vőlegénye, a főerdészi cím örököse. Fél a régi szokás követelte próbalövéstől. Ha elvéti, se lány, se állás. Max a próba közeledtével egyszer sem talál. Sebezhetővé válik. Elfogadja vadásztársa, Kaspar segítségét: megszerzi a bűvös golyókat. Csak egy ellencsoda menti meg attól, hogy elveszítse mindazt, ami miatt a lelkét kész volt elveszíteni.


    MŰSOR
    Weber: A bűvös vadász – keresztmetszet
     
    Rendező: Toronykőy Attila
    Szólisták: Szabóki Tünde, Sáfár Orsolya, Kovácsházi István (ének)
    Karmester: Kocsár Balázs főzeneigazgató

    Közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató Csiki Gábor) és Zenekara

    Ajánlatunk


    Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így van. A kérdés attól még eleven: be vagyunk-e zárva az anyanyelvünkbe, vagy épp ellenkezőleg: magyarnak lenni nemcsak kollektív neurózis, de kollektív boldogság is.

    Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Ajánló


    Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016