• Program


    Várjon Dénes és a Gringolts Quartet - Négyszer négyes plusz egy 2022

    Várjon Dénes és a Gringolts Quartet - Négyszer négyes plusz egy 2022

    Szokták mondani, hogy a zene nem ismer határokat. Hogy a zene univerzális nyelv. Várjon Dénes a bizonyíték rá, hogy ez mind igaz. A legnevesebb külföldi kamarazene fesztiválokon megforduló Kossuth-díjas zongoraművész megszámlálhatatlanul sok ország kiváló zenészeivel kamarázott már.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. június 21. kedd, 19:30

    Veress: 1. vonósnégyes

    Dvořák: 5. (f-moll) vonósnégyes, op. 9
    SZÜNET
    Bartók: Zongoraötös, BB 33

    Várjon Dénes (zongora)
    Gringolc Kvartett: Ilja Gringolc, Anahit Kurtikyan (hegedű), Silvia Simionescu (brácsa), Claudius Herrmann (cselló)

    Szokták mondani, hogy a zene nem ismer határokat. Hogy a zene univerzális nyelv. Várjon Dénes a bizonyíték rá, hogy ez mind igaz. A legnevesebb külföldi kamarazene fesztiválokon megforduló Kossuth-díjas zongoraművész megszámlálhatatlanul sok ország kiváló zenészeivel kamarázott már. Az évek alatt kialakult barátságok eredménye ez a koncert is, ahol a Gringolc Quartet lesz a partnere. A 2008-ban alakult, svájci székhelyű vonósnégyes orosz, román, örmény és német tagokból áll. A műsor ugyancsak – nemzeti és zenei – határokon átívelő, hiszen a 30 éve elhunyt, élete végét Svájcban töltő Veress Sándor ifjúkori, a magyar népzenéből merítő 1. vonósnégyesével indul, a csehek nemzeti szerzője, Antonín Dvořák kvartettjével folytatódik és a romantikus zenét komponáló ifjú Bartók művével ér véget.

    RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

     

    Ajánlatunk


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

    Ajánló


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016