• Program


    Várjon Dénes és az Európai Kamarazenekar

    Várjon Dénes és az Európai Kamarazenekar

    Várjon Dénest szólistaként és kamarazenészként egyaránt a világ legkiemelkedőbb zongoristái között tartják számon. Kifinomult billentését, gazdag repertoárját és hihetetlen teherbíró képességét most egyetlen koncerten élvezheti a közönség.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. február 4. kedd, 19:30

    Az 1981-ben alapított, lemezeivel többszörösen díjnyertes, tizenöt országból verbuvált Európai Kamarazenekar élén ugyanis Bach, Beethoven és Mozart egy-egy zongoraversenyét is eljátssza. „Versenyek különböző hangszerekre” – áll a meghatározás Bach híres sorozatának élén. Bár a hegedű és a harántfuvola is kap kisebb szólószerepeket, az 5. brandenburgi verseny tulajdonképpen a zenetörténet első billentyűsversenye. Beethoven 4. zongoraversenye bizonyos szempontból ugyancsak első: az első a műfajban, ahol a darab elején a zongora belépése megelőzi a zenekarét. A barokk előtt tisztelgő, kettéosztott együttest alkalmazó, az éjszakai zenék elődjének tekinthető szerenád után Mozart kettős zongoraversenye zárja a koncertet, melyben Simon Izabella csatlakozik a zenészekhez.

    J. S. Bach: 5. (D-dúr) brandenburgi verseny, BWV 1050
    Beethoven: 4. (G-dúr) zongoraverseny, op. 58

    SZÜNET

    Mozart: D-dúr szerenád, K. 239 („Serenata Notturna”)
    Mozart: Esz-dúr zongora-kettősverseny, K. 365

    Várjon Dénes, Simon Izabella (zongora)
    Európai Kamarazenekar

    Ajánlatunk


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    Ajánló


    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016