• Program


    Vass Imre: in_form

    Vass Imre: in_form

    Mennyire lehet beszédes egy egyszerű levegővétel? Hogyan lélegzünk életet gondolatainkba és vágyainkba? Az in_form egy mozgás alapú esemény, amely felerősített lélegzet hangokat használ. Az előadás a láthatóság határán marad, arra kér, hogy nyisd ki a füled, figyelj és légy jelen.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 22. hétfő, 19:00

    Mennyire lehet beszédes egy egyszerű levegővétel? Hogyan lélegzünk életet gondolatainkba és vágyainkba? Az in_form egy mozgás alapú esemény, amely felerősített lélegzet hangokat használ. Az előadás a láthatóság határán marad, arra kér, hogy nyisd ki a füled, figyelj és légy jelen.

    Az előadás alakja a valamivé válás folyamatában van. Érzékeli és magára ölti a belső és külső terekben tapasztalt állapotok és létformák különböző módozatait. A láthatóság határán mozogva, a megértés körvonalait vizsgálja, a meg nem nyilvánultban időzik, még csak önmaga árnyéka.

    „Az előadás a pandémia első hulláma alatt és közvetlenül utána készült. Volt időm jógázni és légzőgyakorlatokat végezni. Egyre tisztábban láttam, hogy a lélegzetem megváltoztatása és kontrollálása hogyan hat a tudatállapotomra és hangulatomra és viszont. Abban a kiszámíthatatlan időszakban figyeltem, hogyan változnak és formálódnak a vágyaim, terveim és motivációim. Az in_form performansz a szándékok szürke mezőjébe invitálja a hallgatóságot, hogy közösen megvizsgáljuk a legkisebb változásokra adott érzelmi válaszreakcióinkat.„ – Vass Imre

    „A tiszta forma önmagában nem létezhet, valamilyen anyagi vagy energetikai alapon kell nyugoadjon. Szó szerint „informálni” azt jelenti, hogy „formába önteni” valamit. Még az érzékszervi benyomásainkat, érzelmeinket és gondolatainkat is az idegrendszerben és az agyban végbemenő fizikai és kémiai folyamatok hordozzák.” - David Bohm.

    Vass Imre egy szabadúszó koreográfus és performer. Olyan kontemplatív és performatív szituációk megteremtése foglalkoztatja, amiben a nézők és az előadók egyaránt reflektálhatnak az adott fizikai, szociális és pszichológiai helyzetükre, szerepeikre és állapotaikra.
    Molnár Csabával és Vadas Zsófia Tamarával közös stúdiója az Art Quarter Budapestben található.

    Létrehozta és előadja: Vass Imre
    Jelmez: Kudron Anna / Pinkponilo, Vass Imre
    Fotó: Szabó R. János
    Külön köszönet: Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara

    Produkciós Partner: Katlan Csoport
    Támogatók: AQB, EMMI, NKA – Nemzeti Kulturális Alap, Műhely Alapítvány, Sín Kulturális Központ

     

     

    Ajánlatunk


    Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

    Ajánló


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016