• Program


  VeszprémFest Classic-Cziffra 100 / "Paganini +" / Balázs János, Lendvay József, Szakcsi Lakatos Béla
  6

  VeszprémFest Classic-Cziffra 100 / "Paganini +" / Balázs János, Lendvay József, Szakcsi Lakatos Béla

  A Cziffra György-Emlékév programja.
  A Cziffra Fesztivál és a VeszprémFest közös, Paganini+-estjén Balázs János Liszt-etűdöket játszik, Szakcsi Lakatos Béla improvizál, Paganini eredeti kompozícióiban pedig Lendvay József brillírozik.

  Aktuális előadások  VeszprémFest Classic  Paganini + Közreműködik Balázs János, Lendvay József, Szakcsi Lakatos Béla

  Liszt Ferenc már több mint tíz éve hangversenyező művész volt, amikor 1832-ben, Párizsban először hallotta Niccolò Paganini játékát, és az élmény átformálta a zenéről való gondolkodását. „Micsoda ember, micsoda hegedű, micsoda művész! Istenem, mennyi szenvedés, mennyi nyomorúság, mennyi kínlódás abban a négy húrban!” – írta egy levelében.
  A Cziffra Fesztivál és a VeszprémFest közös, Paganini+-estjén Balázs János Liszt-etűdöket játszik, Szakcsi Lakatos Béla improvizál, Paganini eredeti kompozícióiban pedig Lendvay József brillírozik. A program különlegessége, hogy – a megszokottól teljesen eltérő módon – a Paganini-életmű több évszázados innovációját mutatja be: remekműveit eredetiben, Liszt-féle átiratban és jazz átiratban is meghallgathatja az Emlékév közönsége.

  Közreműködik:
  Balázs János (zongora), Lendvay József (hegedű) Szakcsi Lakatos Béla (zongora)


  A Cziffra Fesztivál és a VeszprémFest közös koncertje.

  Ajánló


  ÁKOS - IDŐSZIGET TURNÉ 2021 2021. augusztus 28. (szombat), 20:00

  Koncertszerű opera-előadás két felvonásban, német nyelven, magyar és angol felirattal  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016