• Program


    Villa a város felett - Vezetett bejárás a Lónyay-Hatvany-villában
    5

    Villa a város felett - Vezetett bejárás a Lónyay-Hatvany-villában

    Budapest egyik legszebb fekvésű telkén, a Várhegyre felkúszó Hunyadi út legvégén egy villaépület magasodik. Az oszmán-török korban a budai Vár egyik védműve, az Aranybástya állt itt. A Duna pompás panorámáját nyújtó telekre a dualizmus éveiben Lónyay Menyhért pénzügyminiszter, majd miniszterelnök számára Ybl Miklós, a magyar historizmus építészetének mestere tervezett úri lakot.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 28. vasárnap, 14:00

    Budapest egyik legszebb fekvésű telkén, a Várhegyre felkúszó Hunyadi út legvégén egy villaépület magasodik. Az oszmán-török korban a budai Vár egyik védműve, az Aranybástya állt itt. A Duna pompás panorámáját nyújtó telekre a dualizmus éveiben Lónyay Menyhért pénzügyminiszter, majd miniszterelnök számára Ybl Miklós, a magyar historizmus építészetének mestere tervezett úri lakot. A meredek lejtőn felépült pazar villa épületében őrizték a két világháború között az ország második legnagyobb festészeti magángyűjteményét. Báró Hatvany Ferenc festő és mecénás kivételes ízléssel összeválogatott kollekciója a főváros gyöngyszemének számított, meglátogatása szinte kihagyhatatlan program volt a hazánkba érkező, művészet iránt fogékony európai értelmiségiek körében. A Hatvany-gyűjtemény, amely a 19. századi francia festészeti anyagával akkor még a Szépművészeti Múzeumot is lekörözte, a második világháborúban esett szét, s került zömében a Szovjetunióba. Sétánk során nemcsak az épület fordulatokban gazdag történetét és egykori lakóinak regénybe illő sorsát ismerjük meg, hanem a világégésben teljesen elpusztult, majd nemrég újraépített villába is betekintünk.

    INDULÁS: Információs pont – Szent György tér

    ÉRKEZÉS: Lónyay–Hatvany-villa (Csónak utca 1.)

    IDŐTARTAM: 90 perc

    Jó tudni!

    Sétánk útvonala nem akadálymentesített, a programon meredek lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk. Kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

    Sétánk a meghirdetett időpontban, pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni. Megértését köszönjük!

    Programunk rossz időjárás esetén is elindul, ezért kérjük mindig az időjárásnak megfelelő öltözettel készüljön.

    Programunkat 12 éves kor felett ajánljuk.Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

    Ajánlatunk


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

    Ajánló


    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016