• Program


    Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK / ZENÉS SZÍNPAD / WAGNER+

    Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK / ZENÉS SZÍNPAD / WAGNER+

    Wagner érett remeke, melyet már a Trisztán után, de még a Ring befejezése előtt írt, hivatalosan vígopera, és nem is marad adósunk a szórakoztatással, de jóval összetettebb: szó esik benne fiatalságról és öregségről, szerelemről és barátságról, művészetről és mesterségről, újításról és maradiságról.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. június 21. szerda, 16:00

    Vezényel: Axel Kober

    Szereplők:

    Thomas Johannes Mayer: Hans Sachs

    Bretz Gábor: Veit Pogner

    Nagy Zoltán: Fritz Kothner

    AJ Glueckert: Walter von Stolzing

    Pasztircsák Polina: Éva

    Cornel Frey: Dávid

    Ulbrich Andrea: Magdaléna

    Közreműködők:

    Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

    Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

    Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

    Alkotó: 

    Rendező: Michael Schulz

    Wagner érett remeke, melyet már a Trisztán után, de még a Ring befejezése előtt írt, hivatalosan vígopera, és nem is marad adósunk a szórakoztatással, de jóval összetettebb: szó esik benne fiatalságról és öregségről, szerelemről és barátságról, művészetről és mesterségről, újításról és maradiságról. Az elsőrangú énekesgárda és a Wagner-stílust anyanyelveként beszélő karmester, Axel Kober, a Deutsche Oper am Rhein zeneigazgatója, aki korábban Bayreuthban is vezényelt garancia arra, hogy a Budapesti Wagner-napok előadása a mű minden szépségét felszínre segíti.

    Van mire figyelnie, van min nevetnie, van min elgondolkodnia A nürnbergi mesterdalnokok nézőjének. Középkor, Németország, mesterek, valós és kitalált személyek. És persze utalás, karikatúra, hiszen tudjuk, hogy a vaskalapos Beckmesserben a Wagner-ellenes kritikust, Eduard Hanslickot páholtatja el a mérges polgárokkal a kaján zeneszerző. Sachs alakítóját, a formátumos Thomas Johannes Mayert a Müpa közönsége régóta ismeri, de hasonló lelkesedéssel üdvözlik a remek német baritont, Kurt Moll egykori tanítványát Párizsban, Berlinben, Zürichben is - nemcsak Wagner-szerepekben, hiszen énekel Mozartot, Webert, Verdit, sőt Berget, Hindemithet is. Az ifjú frank lovag, Stolzingi Walter szerepében színpadra lépő amerikai tenor, a Frankfurttól New Yorkig (Met), Firenzétől Tokióig minden neves operaházban otthonos AJ Glueckert is sokoldalú: Wagner-szerepei (Lohengrin, Froh, Erik) mellett Pinkertontól Don Joséig sokféle stílusban énekel. A magyar közönség a Wagner-napok minden előadásán különös örömmel fogadja a hazai művészek jelenlétét: a produkciót ezúttal olyan énekesek erősítik, mint Pognerként Bretz Gábor, Éva szerepében Pasztircsák Polina és Magdalénaként Ulbrich Andrea.

    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    Ajánló


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016