• Program


  Wagner: A Rajna kincse / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

  Wagner: A Rajna kincse / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

  Wagner: A Rajna kincse - zenedráma négy képben (német nyelvű előadás, magyar szövegvetítéssel)

  A Fischer Ádám művészeti vezetésével, nemzetközi alkotógárda közreműködésével 2006 óta megrendezett Budapesti Wagner-napok valódi sikertörténet. Az első években A nibelung gyűrűje tetralógia egy-egy operájával bővült a repertoár, így ma már a teljes Ring látható, egymást követő napokon, Richard Wagner elképzeléseinek megfelelően.

  A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem különösen alkalmas a pszichologizáló, kamarazenei fogantatású interpretáció megvalósítására, fogalmazott a korszakos remekművel kapcsolatban Fischer Ádám, aki szándékosan tervezett egyedi, a Müpa adottságait maximálisan kiaknázó Ring-produkciót. Ebben a koncerttermi, félig szcenírozott előadásban a mimika például sokkal jobban érvényesül, mint egy hagyományos operaházban, valamint az akusztika is jobban kidomborítja a varázslatos Wagner-hangzás jellegzetességeit.

  Wagner zenedrámája olyan összművészeti alkotás, amely komplex élményt nyújt a hallgatónak zene, látvány, költészet, színművészet és mozgás egységét hirdetve.

  Rendező: Müpa

  Ajánló


  A Jászai-díjas Szente Vajk könnyesre nevettető legújabb sztárbohózata a Játékszín ellenállhatatlan szereposztásában!

  A Medikus Zenekar a Semmelweis Egyetem rendezvényeinek rendszeres résztvevője, de nagy sikerrel szerepeltek…

  A COOPERA Bánk bán produkciója tisztelgés a nemzeti összetartozás éve és ideája előtt,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016