• Program


    Wagner / Mendelssohn / Beethoven ( Concerto Budapest & Ránki Fülöp - zongora & Nikolaj Znaider )

    Wagner / Mendelssohn / Beethoven ( Concerto Budapest & Ránki Fülöp - zongora & Nikolaj Znaider )

    Concerto Budapest
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. május 23. csütörtök, 19:30

    Műsor:

    WAGNER: Trisztán és Izolda – Előjáték és Izolda szerelmi halála
    MENDELSSOHN: I. (g-moll) zongoraverseny, op. 25
    --- szünet ---
    BEETHOVEN: III. (Esz-dúr, Eroica) szimfónia, op. 55

    Közreműködik: Ránki Fülöp zongora
    Vezényel: Nikolaj Znaider

    A XIX. századi német zenetörténet szinte reprezentatív foglalatát kínálja ez a hangverseny, amely fordított sorrendben ugyan, de mégis Beethoventől Wagnerig ível majd. „...a gyengéd vonzódás félénk vallomásától, félő sóhajokon, reményen és tétovázáson, panaszon és kívánságon, mámoron és kínlódáson át a hatalmas kitörés óriási erőfeszítéséig” – így jellemezte Wagner a Trisztán előjátékát, melynek koncerttermi megszólaltatásaihoz Izolda szerelmi halálának részletét is hozzá szokás kapcsolni. Akárcsak a Trisztán, úgy Mendelssohn 22 évesen komponált I. zongoraversenye is Münchenben szólalt meg először, s szintén a bajor király jelenlétében. Az átvezetésekkel egymáshoz fűzött, háromtételes versenymű szólistája a koncert idején még mindig csupán 24 esztendős, bámulatos tehetségű Ránki Fülöp lesz. A karmesteri feladatokat pedig napjaink egyik legfoglalkoztatottabb hegedűs sztárja, az utóbbi években dirigensként is mind aktívabb Nikolaj Znaider fogja ellátni. S az este második felében az is kiderül majd, hogy a koncertrepertoárban bő kétszáz éve oly meghatározó szerepet betöltő Eroica miként hangzik fel a virtuóz muzsikus irányítása alatt.

    Ajánlatunk


    Bősze Ádám 2019 őszén indította el „Nagy zenészek, nagy szerelmek” című előadás-sorozatát, mely a világ leghíresebb zeneszerzőinek magánéletéről, esetenként izgalmas titkairól szólt. A sorozat most egy, a zenetörténeti bulvárhistóriák legviccesebb jeleneteit felölelő, exkluzív stand-up esttel fejeződik be, a szerző one-man show-jával.

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Ajánló


    „Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy…

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016