• Program


    Zenélő rovarok

    Zenélő rovarok

    LISZT-KUKACOK AKADÉMIÁJA – ZENÉLŐ TERMÉSZET
    ZENÉLŐ ROVAROK

    10–15 éveseknek

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. február 23. vasárnap, 11:00

    Rimszkij-Korszakov: A dongó
    Bartók: Mikrokozmosz, BB 105 – Mese a kis légyről
    Josquin: A tücsök
    Chopin: f-moll („Méhek”) etűd, op. 25/2
    Grieg: Lírikus darabok – Pillangó
    Dora Cojocaru: Rovarok, bogarak és más állatfajok

    Hotzi Panni (zongora), Hotzi Mátyás (cselló), Bartek Zsolt, Marton Luca, Szűcs Péter (klarinét)
    Mesélő: Mona Dániel

    Hogy miként keletkezett a zene, azt nem tudjuk, de sokan gondolják úgy, hogy valamikor az ősi időkben az ember felfedezte a természet hangjainak szépségét, és megpróbálta a maga eszközeivel utánozni azt. Akárhogy is történt, a „klasszikusnak” is nevezett művészi zenében mindig fontos szerepet játszott a természet, illetve az a kérdés, hogy miként idézhető meg a körülöttünk lévő világ a zene segítségével. ▪ A Zeneakadémia ifjúsági programsorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája a tavaszi félévben zene és természet viszonyát vizsgálja. A második koncerten még mindig az eget, a szárnyaló lényeket szemléljük, ám ezúttal a madarak helyett az apró rovarok kerülnek a középpontba. A zümmögés, a fürgeség vagy egy-egy rovar szépsége – gondoljunk csak a pillangóra! – számos zeneszerzőt megihletett évszázadokkal ezelőtt is, de a modern hangszerek és hangzások máig izgalmas „rovarzenéket” inspirálnak. Mona Dániel zenetörténész és a Zeneakadémia volt és jelenlegi hallgatóiból alakult kiváló zenészcsapat mindegyikre mutat példákat.

    Ajánlatunk


    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Ajánló


    Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016