• Program


    Zongoramaraton 3. - Szólókoncert

    Zongoramaraton 3. - Szólókoncert

    Az Orosz Zenei Fesztivál debreceni, mini-maratoni koncertjein az orosz történetek lesznek a középpontban, három formátumban: kétzongorás, négykezes, illetve szóló zongoraművek. Rachmaninov I. szvitjét Csajkovszkijnak ajánlotta és egyik levelében úgy is hivatkozott rá, mint zenei képek sorozata (erre utal a „Fantázia-tablók” alcím is).  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 5. kedd, 20:00

    Műsor:

    Prokofjev–Nyikolajeva: Péter és a farkas, op. 67. / Csajkovszkij: Dumka, op. 59. / Muszorgszkij: Egy kiállítás képei

    Közreműködik: Szabó Marcell

    Az Orosz Zenei Fesztivál debreceni, mini-maratoni koncertjein az orosz történetek lesznek a középpontban, három formátumban: kétzongorás, négykezes, illetve szóló zongoraművek. Rachmaninov I. szvitjét Csajkovszkijnak ajánlotta és egyik levelében úgy is hivatkozott rá, mint zenei képek sorozata (erre utal a „Fantázia-tablók” alcím is). A négytételes kompozíció négy költő versét dolgozza fel. A maraton „magját” Csajkovszkij balettjei adják: a három mese Csajkovszkij legkedveltebb művei közé tartozikA zongoramaraton harmadik előadása szólókoncert, melyen három programzene lesz terítéken három orosz szerzőtől. A műsor első darabjával megemlékezünk Szergej Szergejevics Prokofjev születésének 130 éves évfordulójáról. Prokofjev edukációs céllal írott Péter és a farkas művét az orosz zongoraművész-zongoratanár, Tatjana Nyikolajeva írta át, aki a Zeneakadémián is adott hangversenyt az 50-es években. Csajkovszkij ritkán hallott Dumka zongoradarabjának az alcíme „Jelenetek egy orosz faluból” – a falusi lét minden öröme és bánata megjelenik a kompozícióban. Zárásként Muszorgszkij „Egy kiállítás képei” ciklusában a szerző Hartmann festő barátja valódi és képzeletbeli képei elevenednek meg lelki szemeink előtt, melynek tablói a nyitó Rachmaninov szvittel rezonálnak.

    Ajánlatunk


    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

    Ajánló


    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016