• Program


  Zsámbéki Nyári Színház - Többet magunkról, A Grecsó fivérek estje

  Zsámbéki Nyári Színház - Többet magunkról, A Grecsó fivérek estje

  A többet magunkról őszinte, vallomásos és karakteresen személyes est, használva a Grecsó fivérek művészetét és a testvérek alanyi nyitottságát.

  Zsámbéki Nyári Színház - Többet magunkról, A Grecsó fivérek estje
  Várkert Bazár Produkció

  Új, egyedi Grecsó prózák, friss versek, családi történetek és anekdoták alapozzák meg az estet, melyet az improvizatív jazz zene és persze leginkább a szintén pillanat szülte kortársbalett, Grecsó Zoltán összetéveszthetetlen mozdulatai varázsolnak színház élménnyé. Az irodalom és a zene dialógusa minden estén egyedi, de a válaszok különös ritmusa, a fény-terek éteri játéka és a művészeti ágak közötti tagolás mégis feszes keretet ad az estnek. Ahogy a testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák is segítik a nézők azonosulását, hiszen családi tükörhelyzeteket generálnak, ahol a saját identitásuk kerül reflektorfénybe.

  A Grecsó fivérek estjén fontos és visszatérő téma a viharsarki származás és persze a falusi hagyomány.

  A testvérpár egyszerre nyit új lehetőségek felé, például a verses megszólalásokkal és szimultán szólamokkal (ezen az estén nem csak válaszolnak egymásnak irodalom és táncos színház, nem csak értelmezik, de ki is egészítik egymást), ami egyszerre hagyja meg az egyediség élményét, mégis komplex, pontos dramaturgiával dolgozik, ami különös átmenetet jelent egy irodalmi pódiumest és egy színházi, zenés, táncos előadás között.


  Előadók: GRECSÓ Krisztián író, GRECSÓ Zoltán táncművész

  Közreműködik: FODOR Réka (ének), RÁCZ Réka (tánc), KERTÉSZ Endre (cselló)

  Ajánló


  A korabeli elbeszélések, levelek és naplóbejegyzések alapján megírt színmű, Arany János élettörténetén keresztül…

  A DUDA ÉVA TÁRSULAT és a NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ közös produkciója a FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN…

  Idén új helyszínre költözik Tokaj legnagyobb őszi eseménye a Tokaj Fesztiválkatlanba. Az esemény…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016