• Program


    Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: "Metamorphosis" - Bauer Andrea és barátai

    Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: "Metamorphosis" - Bauer Andrea és barátai

    Bauer Andrea és barátai különleges zenei élményt nyújtanak egyetlen este alatt. A „Metamorphosis” című esten az énekesnőt Kéménczy Antal zongorán, Pusztai Csaba ütős hangszereken kíséri.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 2. hétfő, 19:00

    Bauer Andrea és barátai különleges zenei élményt nyújtanak egyetlen este alatt. A „Metamorphosis” című esten az énekesnőt Kéménczy Antal zongorán, Pusztai Csaba ütős hangszereken kíséri.

     

    „Feladatunk az a jóval megszokottabb teendő marad, hogy leírjuk folyamatos fejlődését és változásait valaminek, ami bizonyos formában a születéstől a halálig létezik.” (Stern) Az életnek és a békének szentelt óda „anno és ma”. Az opera éteri tisztaságú, megható, olykor romantikus mondanivalójának ötvözése a természeti képek, és a modern kor mai, olykor fantasztikus és tudományos világával. A természeti képek között megjelenik a lélek fája, amelynek lombjai folyamatosan világítanak. A magjaiból kikelő fák neve a hangok fája. Éneke a szoros érzelmi kötődést, a szabadság érzetét az istentől eredő ajándékot adja. Olykor csak egyetlen hang, amely kifejezi a művészet szemszögéből a létezést. A létezést, amelyben az alkotás szabadságát hívjuk segítségül, amely képes az élet áldását elbeszélni. Az élethez való jogunkat és reményünket kifejezni a bennünk lévő változásokon keresztül, amelyben az ember tiszta és bűntelen. Ahol megjelennek a virágok a földön, itt az éneklés ideje, gerlebúgás hangzik földünkön. Érleli az első gyümölcsét a fügefa, és a virágzó szőlők illatoznak. (Énekek Éneke 2/12.13.)

     

    Alkotók:

    Bauer Andrea– ének, a műsor művészi koncepciójának alkotója

    Kéménczy Antal– zongora, a zenei átiratok alkotója

    Pusztai Csaba– ütős hangszerek, az ütős hangszerekre íródott átiratok alkotója

    Zennaphotography – látvány

     

    Műsor:

    Verdi: Végzet hatalma (Pace, oh mio Dío)

    Kéménczy: Sefárd song

    Rimszkij Korszakov: The Rose and the Nightingale

    Rachmanyinov: Vocalise; Bellini: Norma (Casta Diva)

    Jenkins: Adiemus (Song) átirat

    Donizetti, Serra: The Fifht Element (Diva Song)

    Golijov: Levante; Golijov: Ainadamar (Ballade Margherite) átirat

    Golijov: Ainadamar (Doy Mi Sangre) átirat

     

    Jegyár: 3000 Ft

    Ajánlatunk


    Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért. Mindketten megvetik a fiatalabb nőket, csak az érett asszonyt szeretik. Érkezik egy Lovag, aki semmire sem tartja a nőket. Mirandolinát felbosszantja ez a nőgyűlölet, és elhatározza, magába bolondítja a férfit. Ehhez segítségül vesz két állástalan színésznőt, hogy megtréfálja a grófokat és a lovagot, ezzel elindul az őrület.

    A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos története.

    Ajánló


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016