• Program


    Royal Opera House - Bizet: Carmen (Közvetítés a londoni Royal Operaházból)

    Royal Opera House - Bizet: Carmen (Közvetítés a londoni Royal Operaházból)

    Barrie Kosky felkavaró és merész rendezésében Bizet klasszikus francia operájának címszerepét Anna Goryachova énekli.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 22. vasárnap, 17:00

    Carmen: Anna Goryachova
    Don José: Francesco Meli
    Escamillo: Kostas Smoriginas
    Micaela: Anett Fritsch
    Zuniga: David Soar

    A Carmen a francia komponista, Georges Bizet, sőt az operairodalom egyik legismertebb műve. A Habanera és a Torreádor dala utcán fütyülhető slágerré váltak, ami igazán kevés áriával esik meg. Az opera fülledt erotikája, szenvedélyessége és erőszakossága kezdetben soknak bizonyult a színpadon, ezért aztán az 1875-ös premier a kritikusok véleménye alapján is bukásnak számított. Mivel Bizet nem sokra rá elhunyt, nem érhette meg Carmenjének kivételes sikerét: csak a Covent Garden színpadán több mint ötszázszor adták már elő! Ez az örökzöld opera vérátömlesztésen ment keresztül Barrie Kosky erőszaktól terhelt rendezésében, melyet eredetileg a Frankfurti Operaház megbízásából készített. Az ausztrál rendező a ma legkeresettebb operarendezők közé számít, akinek Royal Opera-beli karrierje a 2016-os Sosztakovics Az orr-ral indult, amit kitörő lelkesedéssel fogadtak. A Carmenből egy, a hagyományokkal nyíltan szembemenő előadás született ‒ a librettóba olyan, Bizet által komponált, de nem az operához tartozó zenei témákat is beemelt, amelyekkel az opera mindenkor legérdekesebb központi figurájának jellemét újabb elemekkel tudta gazdagítani.

    Ajánlatunk


    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Ajánló


    Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A…

    A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016