• Program


  István, a király
  2

  István, a király

  Az István, a király egy családi viszály története. Géza halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

  Aktuális előadások  A további időpontok megtekintéséhez kattintson ide!(5)

  A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ TÁRSULATA A ZIKKURAT SZÍNPADI ÜGYNÖKSÉGGEL
  EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN BEMUTATJA

  István, a király
  Szörényi Levente - Bródy János

  Az István, a király egy családi viszály története. Géza halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen. Milyen eszközöket lehet bevetni a győzelem érdekében? Milyen elveket áldozunk fel politikai célokért? A hatalom mindenek előtt? Szörényi Levente zenéjét és Bródy János dalszövegeit minden nemzedék kívülről ismeri, a készülő előadás a történelmi háttér helyett a mindenkori emberi tényezőkre helyezi a hangsúlyt, a jól ismert történet új értelmezését keresve.

  Közreműködik: a Budapesti Operettszínház Musical Együttese, Zenekara valamint  a MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei

  Ajánló


  Az alapmű Rejtő egyik legismertebb és legmulatságosabb regénye. A Banánoxid nevű találmány vegyi…

  Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016