• Program


    Várdai István és Shai Wosner kamaraestje

    Várdai István és Shai Wosner kamaraestje

    Az emberi hangot tán legszebben idéző hangszer és az évszázados hangszerfejlesztés mechanikai büszkesége, a kamarazene egyik legnépszerűbb párosítása, a cselló és a zongora összjátéka vonzza majd a közönséget e koncertre.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 19:30

    Valamint természetesen Várdai István és az izraeli Shai Wosner párosa: két fiatal, de a nagy ígéret stációján már réges-rég túlemelkedett hangszeres művész játssza majd együtt az igényesen összeválogatott programot. Beethoven és Brahms idevágó alapművei mellett a koncerten az 1910-20-as évek három, mára klasszikussá vált kamaradarabja hangzik majd fel. Debussy kései, 1915-ös Cselló-zongora szonátája tételeivel a szerző magyarázata szerint a commedia dell’arte jellegzetes figuráit idézi. Janáček három változatban megalkotott (harmadik formáját 1923-ra elnyerő) Tündérmeséje három tételében Berengyej cár hősi tetteit meséli. Kodály Zoltán egytételes Szonatináját 1910-ben komponálta (majd 1922-ben átdolgozta): a magyar népzene és a korabeli modern francia zene, így különösen Debussy hatása egyszerre jellemzi a csellóhoz a legszemélyesebben kötődő szerző művét.

    Debussy: Cselló-zongora szonáta
    Beethoven: 5. (D-dúr) cselló-zongora szonáta, op. 102/2
    szünet
    Kodály: Szonatina
    Janáček: Pohadka
    Brahms: 1. (e-moll) cselló-zongora szonáta, op. 38
    Várdai István(cselló); Shai Wosner (zongora)

    Ajánlatunk


    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

    vígjáték két részben

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    Ajánló


    A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016