• Program


    Wagner: A Rajna kincse / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK
    2

    Wagner: A Rajna kincse / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

    2023-ban immár tizenöt éve annak, hogy Wagner teljes Ringje első alkalommal került közönség elé a Müpában, s már Hartmut Schörghofer legendás rendezésének felújított változatát is ismerőseként üdvözölheti idén a közönség.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. június 18. csütörtök, 18:00

    Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

    Szereplők:

    Günther Groissböck: Wotan

    Haja Zsolt: Donner

    Brickner Szabolcs: Froh

    Christian Franz: Loge

    Schöck Atala: Fricka

    Horti Lilla: Freia

    Gál Erika: Erda

    Kálmán Péter: Alberich

    Jürgen Sacher: Mime

    Közreműködők:

    a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

    a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

    Budapesti Stúdió Kórus (karigazgató: Strausz Kálmán)

    Alkotók:

    Christian Martin Fuchs †, Dr. Christian Baier: Dramaturg: 

    Corinna Chrome: Jelmez- és bábterv

    Vajda Máté: Fény

    Vida Gábor: Koreográfus

    Asztalos Dóra: Koreográfus-asszisztens

    Polgár Etelka: Játékmester

    Hartmut Schörghofer: Rendező

    2023-ban immár tizenöt éve annak, hogy Wagner teljes Ringje első alkalommal került közönség elé a Müpában, s már Hartmut Schörghofer legendás rendezésének felújított változatát is ismerőseként üdvözölheti idén a közönség. A nibelung gyűrűje az emberiség történetének egyik legnagyobb műalkotása, olyan monumentális teljesítmény, amely a Sixtus-kápolna mennyezetfreskójához, az Isteni színjátékhoz vagy a József és testvéreihez hasonlítható: önmagunknak tartozunk azzal, hogy időről időre találkozzunk vele.

    A Rajna kincse bevezetés a történetfolyamatba, az alapkonfliktus megjelenítése. Megtapasztaljuk az ősállapot békéjét, és szemünk előtt követik el az ősbűnt, mely elindítja a pusztuláshoz vezető eseményláncolatot. Újra és újra megsejtjük, hogy a mítosz nem istenekről, óriásokról, törpékről, hanem rólunk szól; a játékos és félelmetes mese nem egy sohasem volt világot ábrázol, hanem a miénket. Az első este előtt érdemes megismerkedni a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetője, a zenedrámákat vezénylő Fischer Ádám koncepciójával, mely szerint a Wagner-napok „legfontosabb célkitűzése olyan előadói stílust kiépíteni, amely megfelel Wagner eredeti elképzeléseinek. Számára a drámai kifejezés, az intenzív szövegejtés volt a legfontosabb; ő nem hagyományos értelemben vett éneklést, hanem énekbeszédet (Sprechgesang) várt el a szereplőktől. A Sprechgesanggal és a Gesamtkunstwerkkel: a szöveg, a zene és a színpadi cselekmény összművészeti egységével új műfajt teremtett. Arra törekszünk, hogy előadásaink minél inkább megfeleljenek Wagner víziójának. Meggyőződésünk szerint csak így lehetséges, hogy a wagneri életművet izgalmas, lebilincselő és mindenki számára érthető módon mutassuk be." A Rajna kincse közreműködői közül kiemelhetjük a Wotant megszemélyesítő német basszbariton, Günther Groissböck nevét, akivel a 2022-es Rienzi előadáson is találkozhat a közönség, a további szereplők közül pedig régi kedvenc a Logét alakító Christian Franz, Mimét pedig 2015-ös nagy sikerű bemutatkozása után ismét Jürgen Sacher formálja meg.

    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

    Ajánló


    Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016