• Program


    W.H. – Shakespeare szonettek és dalok

    W.H. – Shakespeare szonettek és dalok

    Dagadu Veronika Sena – ének, Márkos Albert – cselló, Gryllus Samu – basszusgitár, G. Szabó Hunor – ütőhangszerek, basszusgitár

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. július 9. vasárnap, 18:00

    A W.H. formáció Márkos Albert csellista/zeneszerző kezdeményezésére alakult. Tagjai a magyar zenei élet népszerű szereplői, nevük több rangos hazai együttesben is feltűnik. A zenekar célja aktuális zenei környezetbe helyezni William Shakespeare szonettjeit és egyéb munkáit. A megnevezés egy monogramot takar, nyomtatásban megjelent szonettjeit Shakespeare Mr W.H.-nak ajánlotta. A titokzatos személy kiléte – akárcsak a szonettek tartalma – a mai napig vita tárgyát képezi. 1609-ben adták ki először William Shakespeare szonettjeit, a közhiedelem szerint a szerző akarata ellenére, Thomas Thorpe korabeli kiadó állhatatosságának köszönhetően. Ennek emlékére jelent meg a W.H. bemutatkozó albuma 2009-ben Shakespeare’s Sonnets címmel (Bly Records), 400 évvel az első kiadás után, MC Sena, hazánk hip-hop dívájának angol nyelvű előadásában. A formáció általános koncepciója a különféle művészeti területek közötti átjárhatóság megteremtése. A megzenésített szonettekben keveredik a kortárs improvizatív zene, a zenetörténeti utalások, a klangfarbe musik, a free jazz, az abstract hip-hop és a spoken word.

    Ajánlatunk


    Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az…

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016