• művész


  Csángálló

  Csángálló

  A Csángálló Zenekar 2009-ben alakult olyan fiatal zenészekből, akiket a népzene szeretete, a közös muzsikálás öröme és a barátság kovácsolt össze.

  Jelenlegi felállásunkban 2014 óta játszunk, immár nemzetközivé téve az együttes összetételét. Zenei anyanyelvünknek a gyimesi és moldvai csángók népzenéjét tekintjük, melyre építkezvén folyamatosan tágítjuk érdeklődési körünket,…

   Tovább

  Aktuális programok


  Jelenleg nincs futó program!

  A Csángálló Zenekar 2009-ben alakult olyan fiatal zenészekből, akiket a népzene szeretete, a közös muzsikálás öröme és a barátság kovácsolt össze.

  Jelenlegi felállásunkban 2014 óta játszunk, immár nemzetközivé téve az együttes összetételét. Zenei anyanyelvünknek a gyimesi és moldvai csángók népzenéjét tekintjük, melyre építkezvén folyamatosan tágítjuk érdeklődési körünket, repertoárunkat és hangszeres tudásunk határait. Erdély páratlanul gazdag kincsestárából szívünknek egyaránt kedves Kalotaszeg, Mezőség vagy akár Székelyföld zenéje, melyeket egyedi hangszereléssel közelítünk meg, ezáltal is túllépve a fúvós és vonós zenekarok közti általános ellentéteken. Ezzel párhuzamosan nyitottunk a Balkán titokzatos és izgalmas világa felé, s annak kulturális öröksége iránt. Legyen szó Románia, Bulgária, Macedónia, Török vagy épp Örményország varázslatos muzsikájáról.

  A lényeg Egy. Zenénkben főként eredetiségre és a fiatalos lendületből fakadó dinamikus játékmódra törekedünk, rengeteg improvizációval fűszerezve.

  Hisszük, hogy a zene a közös nyelv az emberek között!

  S azt is, hogy e rohanó világban még mindig, mindenkinek szüksége van táncra, éneklésre és mulatságra. Ezáltal a megújulásra, mely szépíti a lelket s szellemet egyaránt.

  Sára Csobán - Szaxofon

  Bagi Bálint - Tárogató

  Gárgyán Zoltán Tamás - Klarinét

  Johannes Olsson - Harmonika

  Bősze Tamás Jean-Pierre - Dob

  Zimber Ferenc - Cimbalom

  Musique de l'Europe Festival

  Musique de l'Europe Festival

  MOMkult
  • Fellépő

  Ajánlataink


  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016