• művész


    Németh András

    Németh András

    1984-ben született Budapesten és már gyerekkorában elsajátította a tekerőlant-játék alapjait. Érettségi után ugyan biológiát tanult, de egyetemi tanulmányai alatt sem hagyott fel a zenéléssel, így elvégezte a hároméves népzenei alapképzést. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem hallgatója, ahol hamarosan a világon elsőként végzi el a tekerőlant mesterképzést. Kezdetben Szerényi…

     Tovább

    Aktuális programok


    Jelenleg nincs futó program!

    1984-ben született Budapesten és már gyerekkorában elsajátította a tekerőlant-játék alapjait. Érettségi után ugyan biológiát tanult, de egyetemi tanulmányai alatt sem hagyott fel a zenéléssel, így elvégezte a hároméves népzenei alapképzést. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem hallgatója, ahol hamarosan a világon elsőként végzi el a tekerőlant mesterképzést. Kezdetben Szerényi Béla volt a mestere, az egyetemen pedig a kiváló népzenész és művész Sebő Ferenc növendéke.

    Az ország egyik legtehetségesebb tekerőlantosaként számos lemezfelvételen és koncerten működött közre nemcsak Magyarországon, de szerte a világban Norvégiától Tajvanig. Kétszer kapta meg a Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetést, illetve 2012-ben Junior Prima díjban is részesült. A magyar népzene mellett kortárs és klasszikus zenét is játszik, 2012-ben a Magyar Rádióban készített felvételt Vivaldi néhány művéből dudával, csembalóval és fagottal. Paganum nevű zenei duóját 2009-ben alapította Istvánfi Balázzsal, akivel nemcsak népzenét, de historikus darabok átiratait is játsszák.







    Kép és szöveg forrása: folklife.hu

    IDŐPONTVÁLTOZÁS! - Mesterek és tanítványok - Istvánfi Balázs és Németh András

    IDŐPONTVÁLTOZÁS! - Mesterek és tanítványok - Istvánfi Balázs és Németh András

    Hagyományok Háza
    • Tekerőlant
    Istvánfi Balázs és Németh András koncertje

    Istvánfi Balázs és Németh András koncertje

    Hagyományok Háza
    • tekerőlant

    Ajánlataink


    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016