• Program


  10. Színházi Olimpia – Colm Tóibín, Livija Pandur, Tomaž Pandur: Immaculata
  8

  10. Színházi Olimpia – Colm Tóibín, Livija Pandur, Tomaž Pandur: Immaculata

  Az Immaculata előadás Tomaž Pandur emlékére született, Colm Toíbín regényének színpadi adaptációját felhasználva.
  A 10. Színházi Olimpia előadása

   több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: április 6. csütörtök, 19:00

  Colm Tóibín, Livija Pandur, Tomaž Pandur
  Immaculata
  Hommage à Tomaž Pandur
  A Szlovén Nemzeti Színház, Maribor előadása

  Az előadást szlovén nyelven, angol és magyar felirattal tekinthetik meg Nézőink

  Az Immaculata előadás Tomaž Pandur emlékére született, Colm Toíbín regényének színpadi adaptációját felhasználva.
  "A szépség lesz a vesztem" mondja Pandur saját színházáról. Az élete árán is ki akarta mondani a kimondhatatlant, meg akarta jeleníteni a megfoghatatlan álmot, sóvárogva egy másik világ után.
  Az előadás tizennégy gondolatvilágot sző egybe, ahol a soha be nem gyógyuló sebek oltárán keresik az alkotók a szerelmet, a veszteségeket, a magányt. A színdarab Máriáról és a nők helyzetéről ad képet a történelem folytatólagos tükrén keresztül. „A történelem zaja az ő hallgatásukból fakad. Ebben a mai csendben Mária megpróbál visszaemlékezni néhány szóra, arcra és a történetek egyes részleteire.  Mária, aki bátran szembeszállt minden nagy és szent eszmével, így őrizve meg őket. Mert az eszmék meghalnak, ha nem kérdőjelezik meg őket." "Az Immaculata „egy képmássá, dogmává, a hit eszközévé leépített nő vallomása, akit kitöröltek a történelemből, mert egy erőszakos vallás megalapozásához használták úgy, hogy egy képpé formálták, amellyel viszont meghamisították Krisztus eredeti tanításait, és a tömegek fölötti zsarnokság eszközévé tették őt. "Szívből hiszek a színház erejében.
  és minden művem a rituálék őstípusa". Tomaž Pandur életművét rendkívül nehéz, szinte lehetetlen lezárni. Egy rendezőé, akinek művészi opusza meghatározta a szlovén színházat és jelentősége volt a világszínházra is. Aki mindvégig hű maradt alkotói hitvallásához és egyedi stílusához, önzetlenül osztva meg vízióit, álmait, magányát, félelmeit és lelkesedését munkatársaival és nézőivel.

  Játssza: Nataša Matjašec Rošker

  Alkotók

  Rendező: Livija Pandur
  Díszlettervező: Marko Japelj
  Jelmeztervező: Leo Kulaš
  Koreográfus: Edward Clug
  Dramaturg: Livija Pandur
  Zeneszerző: Boris Benko, Primož Hladnik (Silence)
  Fényterv: Vesna Kolarec
  Közreműködők: Branko Jordan, Tibor Hrs Pandur, Edward Clug, Andreja Japelj, Marjeta Borštnar Mini, Janez Balažic

  Ajánlatunk


  A Cotton Club Singers, az ország legismertebb vokálcsapata, a Margitszigeti Színházban mutatja be 20 év után újra a legnagyobb színpadi show-ját, Sinatra címmel. Az este átfogóan mutatja be Frank Sinatra dalait.

  Egy határ menti magyar faluba megérkezik a budapesti rendező, hogy színpadra állítsa az Eprésző kislány című népballada adaptációját. A faluban hagyománya van a hagyományőrző előadásoknak, amiket évről évre egy lelkes amatőr társulat mutat be a kultúrházban... Varsányi Anna Az eprésző kislány című színdarabját, amely 1991-ben játszódik egy magyar kisközségben, ahol az éves falunapi előadásra készülődik a helyi színjátszókör, Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség.

  Ajánló


  A közel 350 táncost, zenészt és énekest felvonultató két felvonásos előadáson közreműködik a Zselic Táncegyüttes, valamint az 50 éves Siófoki…

  1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016