• Program


  Aktuális előadások  Zalán Tibor: 100+1 holdaspagony
  báb-színház nagy gyerekeknek és felnőtteknek
  ámulat Micimackónak

  Gedeon bácsi a lomtalanításra szánt ócskaságok között játékállatokra bukkan. Különösen Zizimackónak örül, aki régi meséjére, a Micimackóra emlékezteti. És hát a többi kidobott játékállat is ismerős: Czacza, a falatka mangalica, aki mindig az események középpontjába kerülne, a barátai árnyékát mégis rémisztő elefánt árnyékának véli, Gyuszi, a nyuszibazár boltosa, aki furfangos csellel akarna megszabadulni Carla mamától és a zsebében lakó Nyüzsitől. Ők ugyanis valamilyen ausztrál papírdobozból pottyannak a Száz meg egy holdaspagony lakói közé. Nem elég, hogy Fülöpke még a farkát is elhagyja, ez aztán a bölcselkedő szamár számára újabb kesergésre ad alkalmat. Nagy baj nem esik, mert a kapucsengő húzójául szolgáló csacsifarkat végül a tudós Baglyas doktornál fedezik fel. A fordulatos kalandok során nyomozás indul bizonyos titokzatos lábnyomok ügyében, aztán meg számos rejtélyre fény derül, de sok titok bizony titok marad.

  Zalán Tibor eddig nyolc színdarabot írt a Stúdió K Színház színészeinek. A Rettentő görög vitéz és a Szamár a torony tetején évek óta színházunk műsorán van. Nem is csoda, hiszen minden, gyerekeknek szóló mesejátékunk évről-évre elnyerte a Színikritikusok legjobb gyerekelőadásnak járó díját. Ez a szöveg is bővelkedik szerethető figurákban, költői humorban, a gyerekek számára ismerős, néha kecskerímekkel tarka szófacsarásokban. Németh Ilona Műcsarnokban kiállított bábjait még gyerekközönségként láthatták a ma már hozzánk járó felnőttek, akik most iskolás lányaiknak, fiaiknak mutathatják be őket. A meglepő az lesz, hogy ezek most igazi rongybabák, akiknek mozgatása még kedvenc színészeink számára is izgalmas feladat. Spilák Lajos dalait egészen biztosan sokáig éneklik majd hazafelé a gyerekek, talán a szüleikkel együtt.
  Fodor Tamás, rendező

  Szereplők:
  Zizimackó............................................................. Homonnai Katalin
  Falatka Czacza, az ifjú mangalica....................... Pallagi Melitta
  Gyuszi, a nyuszi................................................... Sipos György
  Fülöpke, a szamár................................................ Lovas Dániel
  Baglyas dr. – csak úgy, magában elnevezve....... Nyakó Júlia
  Carla Mama, a kenguru....................................... Nyakó Júlia
  Nyüzsi, Carla Mama gyermeke............................ Lovas Dániel
  Gedeon bácsi, a lomok őre.................................. Spilák Lajos

  Látvány és báb: Németh Ilona
  Zene: Spilák Lajos
  Fény: Berta Ninett
  A rendező munkatársa: Mátyás Viktória
  Rendező: Fodor Tamás

  Bemutató: 2020. szeptember 12.

  Ajánló


  Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet…

  Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy…

  A kék róka szimbólum, mely meg is jelenik a darabban, a főszereplő nő,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016