• Program


  14. Román Filmhét: A hegyek szigete

  14. Román Filmhét: A hegyek szigete

  román-francia-német krimi vígjáték, 97 perc, 2019
  román nyelven, magyar felirattal

  Rendező: Corneliu Porumboiu

  Szereplők: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Téglás István

   

  A gyönyörű Gilda mindent bevetve megkörnyékezi a korrupt rendőrt, Cristit (Vlad Ivanov – Napszállta), hogy segítsen férje, a Bukarestben letartóztatott üzletember, Zsolt megszöktetésében. Gildát nem kizárólag a szerelem hajtja: Zsolt ugyanis az egyetlen, aki tudja, hol van elrejtve egy korábbi balhé több milliós zsákmánya. A további tagokkal bővülő csapat tagjai senkiben, így egymásban sem bízhatnak, és az is nyilvánvaló, hogy lehallgatják őket. A modern technikai eszközöket hátrahagyva a Kanári-szigetekre utaznak, hogy a helyi ősi füttynyelvet elsajátítva üzenhessenek egymásnak a gondosan megtervezett akció során, remélhetőleg túljárva az őket üldöző felügyelőnő eszén.

  Az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi nyomdokain haladó, ám hamisítatlanul kelet-európai környezetbe ágyazott, feszült átejtős történet még a műfaj elvakult rajongóinak is jócskán tartogat meglepetéseket. A román új hullám egyik megkerülhetetlen alakja, Corneliu Porumboiu legújabb rendezése a cannes-i filmfesztiválon mutatkozott be tavasszal.

  Ajánló


  Balkáni rumba, forró ritmusok és eszeveszett szenvedély: júliusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon hangzik…

  Bereczki Zoltán egyszemélyes, rendkívül szórakoztató és megható darabja amerikai mintára, a nézővel közvetlen…

  A mai magyar szórakoztató színpadi művek palettáján garantáltan új színfolt lesz majd ez…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016