• Program


  500 lett, maradhat?

  500 lett, maradhat?

  A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát Erkel Ferenc alapította 170 évvel ezelőtt. Hazánk első szimfonikus zenekaraként jött létre, az első koncert 1853-ban a Magyar Nemzeti Múzeumban zajlott Erkel vezényletével.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: május 19. péntek, 19:00

  A Filharmóniai Társaság zenészei lettek az 1884-ben megnyílt Operaház Zenekarának tagjai is. Ez a történelmi együttműködés a mai napig tart, a Filharmóniai Társaság a kiemelkedő művészi munka alapján választ új tagokat az Operaház Zenekarából, mely hazánk egyik legkiválóbb muzsikusi gárdáját tudhatja magáénak.

  A közel 100 fős együttes rendszeresen koncertezik kisebb formációkban is a legkülönfélébb összeállításokban. Mivel a tagság soraiban minden fúvós, ütős és vonós hangszer művésze megtalálható, így szinte bármilyen kamaramű előadható. A Hegyvidéki Kulturális Szalon háromrészes komolyzenei sorozata ennek ékes példája, hisz a klasszikus vonósnégyes felállástól a klarinét ötösön át a fúvósötösig kap betekintést a néző a kamarazene legkiemelkedőbb korszakaiba.

  Verdi, Brahms és Ligeti művészete közel egy évszázadot ölel át, és mindegyik szerző a zenei formák, a lelket megindító harmóniák nagy mestere. Ilyen szerzőkhöz méltóképpen csatlakoznak a 170 évvel ezelőtt alakult Budapesti Filharmóniai Társaság kiváló muzsikusai. A művek rejtélyes világába Dinya Dávid műsorvezető kalauzol minket, akinek fergeteges előadásmódja felejthetetlen élménnyé teszi a nagy találkozást.

  Kiváló zenék, professzionális muzsikusok és egy felejthetetlen „kalauz” – ezt kínálja a Hegyvidéki Kulturális Szalon.

  Dinya Dávid

  A Zeneakadémián diplomázott, majd ugyanitt szerzett doktori fokozatot zenei előadóművészetből.

  Itt és a Müpában vezethetett már saját műsort is. Nemcsak itthon, hanem Németországban, Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában is vezényelt már – többek között balettet. A kortárs művészetek elkötelezettjeként rendszeresen lép fel kortárs táncosokkal.

  Zenei tanulmányai mellett már kisiskolás kora óta foglalkozik a filmmel. A mai napig rendez és fényképez, elsősorban komolyzenei tartalmú rövidfilmeket, reklámokat és kísérleti filmeket. A képpel és a hanggal való tevékenységeit leginkább filmzeneszerzői és színpadi kísérőzenei munkásságai során ötvözi. Emellett narrátorként és zenei rendezőként is dolgozik.

  Célja, hogy a kortárszenét a különböző művészeti ágazatokkal, elsősorban a tánc- és filmművészettel a legmagasabb szinten egyesítse, valamint a fiatalokat – és a kevésbé fiatalokat is – többek között műsorvezetésével és előadásaival a zenét nemcsak élvező, hanem értő fogyasztókká is tegye. Ehhez a színpadon kívül a Bartók Rádió stúdiójának mikrofonját veszi célba.

  A sorozat további előadásai:
  2023. 05.06. 19:00  500 lett, maradhat? Jubileumi koncertek: Brahms 190
  2023.05.19. 19:00 500 lett, maradhat? Jubileumi koncertek: Ligeti 100

  Ajánlatunk


  Pastorale családi előadás-sorozat a Szent István Filharmonikusok és a Magyar Művészeti Akadémia közös rendezésében. Szerkesztő-műsorvezető: Solymosi Tari Emőke

  A budapesti Néprajzi Múzeum a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye.

  • 19:00 Kapunyitás • 20:15 Dzsúdló koncert • 22:00 Azahriah koncert

  Ajánló


  1984-ben jelent meg a dupla album, majd karácsony táján lement a Budapest Sportcsarnokban a bemutató, amit Szikora János adoptált színpadra.…

  Hello Debrecen! 2023-ban sem hagyunk Titeket retro buli nélkül! A 2022-es sikeres Thomas Anders és Neoton Familia koncert után most…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016