• Program


    70 éves az MTE • Magyar Táncművészeti Egyetem

    70 éves az MTE • Magyar Táncművészeti Egyetem

    70 éves a Magyar Táncművészeti Egyetem – 70 éve alapították az egykori Állami Balett Intézetet, a mai egyetem jogelődjét. A hét évtized alatt sok száz kisgyerek érett itt jeles táncművésszé. Sokan futottak be jelentős hazai és nemzetközi karriert, s tértek utána vissza az „alma mater”-be oktatóként, koreográfusként.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 14. szerda, 19:00

    70 éves az MTE
    gálaest
    Magyar Táncművészeti Egyetem

    Műfaj: extra
    Felvonások száma: 2
    Időtartam: 120 perc

    70 éves a Magyar Táncművészeti Egyetem – 70 éve alapították az egykori Állami Balett Intézetet, a mai egyetem jogelődjét. A hét évtized alatt sok száz kisgyerek érett itt jeles táncművésszé. Sokan futottak be jelentős hazai és nemzetközi karriert, s tértek utána vissza az „alma mater”-be oktatóként, koreográfusként. Sokan szereztek tanári képesítést és nevelik szerte az országban-világban a jövő tehetségeit és/vagy értő közönségét.

    70 éves a Magyar Táncművészeti Egyetem – jó alkalom ez egy pillanatnyi megállásra, visszatekintésre, hogy aztán megint előretekintsenek oktatók és növendékek, hallgatók egyaránt. Mindenki emlékezhet még az első napok-hetek-évek élményeire, a csodált példaképekre, a közös előadásokra, az előadóművész pályáról az alkotói vagy tanári pályára történő átigazolásra, vagy akár ennél még markánsabb pályamódosításokra.

    70 éves a Magyar Táncművészeti Egyetem – és az ünnepi színpadon egy műsorban táncolnak a mai növendékek a hivatásos együttesek szólistáival, a balett elkötelezett hívei a néptáncosokkal és a társastáncosokkal, a klasszika képviselői a modern irányzatok képviselőivel. Közös ünneplésük középpontjában a tánc áll, és bár Terpszikhoré hívei a maguk örömére is szívesen táncolnak, azért a közönségre is mindenkor számítanak! Jöjjenek, ünnepeljenek velünk! Most is, ahogy az elmúlt évtizedekben mindig, és remélhetőleg a jövőben is!

    Az ünnepi előadás műsorát a Volf Katalin Kossuth-díjas balettművész, főiskolai docens által vezetett Művészeti Tanács állítja össze.

    Ajánlatunk


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Ajánló


    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016