• Program


    A Gézagyerek

    A Gézagyerek

    Géza autista. Ahogy Háy János darabjának szereplői mondják: hibás. Otthon a kockás konyhaköveket nézi egész nap. Egy nap felveszik dolgozni a szobi kőfejtőbe azzal a feladattal, hogy figyelje a szalagon haladó kőáradatot, ha rendellenességet észlel, idegen anyag, netán ember kerülne rá, rögtön nyomja meg a piros gombot és leálljon a gép.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 22. szombat, 17:00

    Pinceszínház
    HÁY JÁNOS: A GÉZAGYEREK
    istendráma 2 részben

    Géza autista. Ahogy Háy János darabjának szereplői mondják: hibás. Otthon a kockás konyhaköveket nézi egész nap. Egy nap felveszik dolgozni a szobi kőfejtőbe azzal a feladattal, hogy figyelje a szalagon haladó kőáradatot, ha rendellenességet észlel, idegen anyag, netán ember kerülne rá, rögtön nyomja meg a piros gombot és leálljon a gép.

    Végre büszkeség tölti el. Reggelente a távolsági busszal munkába jár a környékbeli férfiakkal, műszak után beül a kocsmába a többiekkel A szalag melletti széke istenné teszi, hiszen az ő kezében van az irányító szerkezet. Csakhogy, mivel soha semmi rendellenesség nem történik, elkezdi feleslegesnek érezni magát, ott készül hagyni a munkáját. Az őt istápoló kőfejtők maguk között akarják tartani, kitalálják, hogy egy kóbor kutya tetemét dobják a szalagra, mintha egyikük lenne az. ...Géza végre megnyomhatja a piros gombot. De vajon ez a hecc belefér az ő világképébe?

    Háy János megható, felkavaró és legalább ennyire humoros darabja 2004-ben jelent meg könyv formájában – számos nagy sikerű vidéki előadás után – Budapesten a Pinceszínház mutatta be először.

    Szereplők:
    Gézagyerek........... Takács Géza
    Rózsika néni.......... Börcsök Enikő
    Banda Lajos.......... Kaszás Gergő
    Herda Pityu............ Horváth Lajos Ottó
    Krekács Béla......... Némedi Árpád
    Laci bá................... Molnár Csaba
    Szomszéd férfi....... Lázár Balázs
    Szomszéd nő......... Tallián Mariann
    Marika.................... Varga Dóra
    Vizike..................... Juhász Réka
    Karesz................... Jánosi Ferenc

    Díszlettervező: Horgas Péter
    Jelmeztervező: Pogács Zsuzsa
    Zeneszerző: Barabás Béla
    Súgó: Fitos Réka
    Ügyelő: Bali V. Gergő
    Rendezőasszisztens: Zakar Ági
    Rendező: Soós Péter

    Az előadás időtartama 2 óra 30 perc egy szünettel (15 perc).

    Ajánlatunk


    François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei rendre lelkes sikert aratnak és visszahívást eredményeznek. Pályája igen korán kezdődött: már tizennyolc esztendősen a Párizsi Opera első oboása volt, később a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara és az Európai Kamarazenekar szólistájaként is muzsikált.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ajánló


    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016