• Program


  A kézmosás fontosságáról

  A kézmosás fontosságáról

  Az iskolaszínházi keretek egy egészen újfajta kommunikációs utat jelenthetnek. Az előadás közvetlen hangvétele, a fiatalok világából vett helyzetek, a humor és a zene, olyan kapcsolódási pontokat teremthetnek, mely az alkotók szándéka szerint egy nyíltabb párbeszédet generálhat az előadás után történő szakember vezette feldolgozó beszélgetésben.

  A KÉZMOSÁS FONTOSSÁGÁRÓL

  A Nézőművészeti Kft előadása
  60 perc, szünet nélkül

  “Kezeket a csap alá, mossál gyorsan kezet,
  ha erre nem figyelsz hip-hop megfizetsz.
  Támad a vírus legyél hát résen,
  nem lehetünk mi a beteg generation.”
  /Vírus- rap/

  Semmelweis munkássága óta ismert, hogy a kórházi eredetű fertőzések megelőzésében a kéz megfelelő fertőtlenítésének kiemelkedő szerepe van. A mai rohanó világban egyre jobban megfeledkezünk a kézmosásról, pedig általa számos betegség megelőzhető lenne. Annak ellenére, hogy ez már régóta tankönyvi adat, mégis ismét és ismét hangsúlyozni kell. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a legutóbb megjelent programjában hangsúlyozza, hogy nem elég csak egy útmutató megfogalmazása. A hozzáállás javításához sokoldalú megközelítés szükséges.

  Az iskolaszínházi keretek egy egészen újfajta kommunikációs utat jelenthetnek. Az előadás közvetlen hangvétele, a fiatalok világából vett helyzetek, a humor és a zene, olyan kapcsolódási pontokat teremthetnek, mely az alkotók szándéka szerint egy nyíltabb párbeszédet generálhat az előadás után történő szakember vezette feldolgozó beszélgetésben. Az előadás a kézmosás higiéniai szerepének hangsúlyozása mellett, olyan témákat is érint, mint kórokozóktól való fóbia és egyéb fóbiák, a
  mértékletesség/mértéktartás kettősége, az emberi érintkezések (fizikai és lelki aspektusainak) különböző megnyilvánulásai.

  Szereplők: Katona László, Molnár Gusztáv
  Dramaturg: Gyulay Eszter
  Rendező: Scherer Péter

  Ajánló


  A MineCinema egy hamisítatlan Minecraft kaland, egy rendezvény, amely során megtekinthető egy, a…

  AZ ÉN SZTORIM - őszinte beszélgetések elismert vendégekkel, tabuk nélkül, kötetlenül. Előtérben a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016