• Program


  Aktuális előadások


  Martin McDonagh: A KRIPLI
  fekete komédia

  Martin McDonagh újra egy írországi, falusi környezetbe kalauzol minket, ahol az egymásra utaltság, a monotonitás és a kilátástalanság mételyezi a mindennapokat. Ebben a kis közösségben él egy testileg hátrányos helyzetű, árva kamasz fiú, akin mindenki csak élcelődik. Hiszen addig sem a saját elfuserált életükön kell gondolkodniuk, amíg rajta köszörülik a nyelvüket. Mindenki ezt az érzelmek eltakarására alkalmas védőmechanizmust működteti, nehogy sebezhetőnek tűnjön ebben a zord világban. Minden szereplő groteszk, olykor brutális módon fejezi ki magát, mégis valahol a mélyben ott húzódik a valódi szeretet. A ’30-as években játszódó történet idején a szigeten épp egy ál-dokumentumfilmet forgatnak. Ez a forgatás reményt ébreszt Csámpás Billyben, hogy van kiút a monoton és megaláztatásokkal teli életből. A világ kitágul ugyan számára, de ez a tapasztalat ráébreszti, hogy „sanyargatói” valójában az igazi és szerető családja; az élhetetlen sziget pedig minden nehézségével együtt az igazi otthona.

  Az előadást a Móricz Zsigmond Színházban többször is megfordult, szép sikereket magáénak tudható Halasi Dániel rendezi, akinek tehetségét és szakmai rátermettségét idén új műfajban is megismerheti a nyíregyházi közönség.

  Szereplők:
  Kate................... Szabó Márta
  Eilleen................ Széles Zita
  Johny................. Tóth Károly
  Billy.................... Gulácsi Tamás
  Bartley............... Zakariás Máté m.v.
  Helen................. Fridrik Noémi
  Bobby-baba....... Rák Zoltán, Tóth Zolka
  Orvos................. István István
  Mammy.............. Pregitzer Fruzsina, Kuthy Patrícia

  Díszlet-és jelmeztervező: Mátravölgyi Ákos  
  Dramaturg: Horváth János Antal  
  Zeneszerző: Mátyássy Szabolcs  
  Súgó: Kovács Katalin
  Ügyelő: Sárközi István  
  Rendezőasszisztens: Fülöp Angéla
  Rendező: HALASI DÁNIEL

  Ajánló


  Az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szóló előadás sok verssel és zenével meséli újra…

  Színházterem Esemény kezdése: 2020.10.28 (szerda) 19.00 - az április 06-i előadás pótlása és…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016