• Program


    A la MAO | MAO plays the Roots feat. Borbély Mihály

    A la MAO | MAO plays the Roots feat. Borbély Mihály

    Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 24. szerda, 20:00

    A la MAO
    MAO plays the Roots feat. Borbély Mihály

    Közreműködik:
    Borbély Mihály - fúvós hangszerek
    Modern Art Orchestra
    Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

    Akár a bop, akár a népzene, akár a blues a kiindulópontja a Modern Art Orchestra darabjainak, a végén mindig ugyanoda érkeznek: rá lehet ismerni a zenekar saját hangjára a különböző stílusokban. A MAO számára a műfaji nyitottság és a különleges hangszerösszeállítás olyan alap, ami már a névadással elkezdődött a 18 évvel ezelőtti indulás idején. Azóta kicsiszolták a csak rájuk jellemző nagyzenekari hangzást koncertek százain, lemezek tucatjain és rengeteg ősbemutatón. Ezek keresztmetszete szólal most meg a tavaszi bérlet koncertjein, amely nem egy-egy szerzőre koncentrál, hanem egy stílusideál, egy jazzhagyomány ihlető erejére. Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

    MAO plays the Roots feat. Borbély Mihály

    Lehet persze amellett érvelni, hogy a jazz eleve népzenei gyökerekből sarjadt ki már több mint száz évvel ezelőtt is, de mint mindig nyitott zenei megközelítés, mindig újra és újra táplálta erejét a népzenei anyag elsajátítása. Igaz ez a MAO repertoárjára is, amely többszörösen merített a Kárpát-medencei népek kulturális örökségéből. Először is közvetlenül, ezen túl pedig a népzenei anyagot élték meg újra akkor is, amikor Bartók, Kodály, Ligeti és más szerzők népdalfeldolgozásokra épülő darabjait adták elő a maguk módján. Az este kiemelt szólistája és ősbemutatójának zeneszerzője Borbély Mihály, a Kossuth-díjat a Vujicsics együttesben kiérdemelt muzsikus, a jazz fafúvósok tanára a Zeneakadémián, izgalmas etno-jazz zenekarok vezetője. Új darabja mellett a sorozat koncepciójának megfelelően a közönség keresztmetszetet kaphat a MAO óriási repertoárjának abból a széles sávjából, amelynek mélyén a népdal mint inspiráció rejlik, például Cseke Gábor zongorista és a zenekar állandó szerzőinek munkáiból.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar mind munkássága fontos fejezetei.

    Ajánló


    Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe…

    A német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb műve, Otfried Preuβler Krabat című regénye lebilincselően izgalmas történet barátságról, közösségről, varázslatról és felnőtté…

    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016