• Program


  Aktuális előadások

  A Manna bemutatja: Kereki

  Kereki (a korabeli forrásokban: Quereki) Külső-Somogyban, a földkéreg törésvonala mentén fekszik, áthalad rajta a 6505-ös számú országút. Elnevezése a kerekerdőből származik. A község határában szalad a Séd patak. A falu fölött, a Levelesi erdőben látható egy 13. sz.-i várrom, ami a település legfőbb látványossága. Vasútállomás nincs. A faluban megtalálható vegyesbolt, kocsma, római katolikus templom és az ország első egzotikus díszmadár-parkja. Lakosainak száma 535 fő. Ebből óvodás 17 fő, iskolás 38 fő, munkanélküli 47 fő, nyugdíjas 176 fő plusz-mínusz egy fő.

  2020. július 20-án 19 óra 33 perckor Kereki fölött tisztán kivehető az Újhold keskeny sarlója a Rák 28. fokán, miközben ezzel pontosan egy időben a Szaturnusz szembenállásba kerül a Nappal és fényereje megnövekszik. Két nappal később a Nap belép az Oroszlán jegyébe. Mindeközben a Mars folyamatos előretartó mozgást végez a Halak csillagjegyben. Ugyanebben az időszakban 25 üstökös tűnik fel az égen, de közülük csupán egyetlen egy megfigyelésére van lehetőség házilag, kisméretű távcsővel.

  Írta: Georgita Máté Dezső és Zsigó Anna
  Játsszák: Szabó Zola, Baradlay Viktor
  Zene: Csizmás András
  Látvány: Jeli Luca
  Dramaturg: Zsigó Anna
  Asszisztens: Georgita Boglárka
  Rendezte: Georgita Máté Dezső

  Külön köszönet: Messaoudi Emina, Pallag Melitta, Téri Gáspár, Szász Dániel, Lakatos Dániel
  Támogatók: NKA, EMMI és az EMET

  Ajánló


  Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél

  Július 8-án visszatér a Dóm tér legsikeresebb musicalje, a Mamma Mia!, amely a 2014-es bemutatót követő sikerszéria után újabb 4…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016