• Program


  A művészet templomai: A Prado Múzeum – A csodák gyűjteménye

  A művészet templomai: A Prado Múzeum – A csodák gyűjteménye

  olasz ismeretterjesztő film, 92 perc, 2019
  eredeti nyelven, magyar felirattal

  Rendező: Valeria Parisi
  Szereplő: Jeremy Irons

   

  Fennállásának 200. évfordulóján a világ egyik leglátogatottabb múzeuma különleges utazásra hívja a nézőket a jeles intézmény termein keresztül, A művészet templomai sorozat októberi premierfilmjében bemutatva azok történetét és titkait. A szépség és a művészet történetén átívelő felfedezőúton az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket.

  A film október 8-án 19:00 órakor kezdődő, a Spanyol Nagykövetséggel és a Cervantes Intézettel együttműködésben megvalósuló premier előtti vetítésének díszvendége, Dr. Joan Molina Figueres, egyetemi tanár (Gironai Egyetem, Művészettörténet tanszék), a Prado Múzeum kurátora.

  A több mint 8000 darabos, páratlan gyűjtemény méltán csábít évente majdnem hárommillió látogatót Madrid városába. Lenyűgöző mesterművek illusztrálják Spanyolország és az egész európai kontinens történetét, az egyetemes művészet egyik legfontosabb szentélyében. A gazdag gyűjtemény királyokról, királynőkről, dinasztiákról, háborúkról, vereségekről és győzelmekről mesél, valamint olyan emberek érzéseit és gon- dolatait mutatja be, akiknek sorsa a múltban vagy éppen a jelenben összefonódott a múze- uméval: uralkodók, festők, művészek, építészek, műgyűjtők, kurátorok, értelmiségiek vagy maguk a látogatók. Ebben a rendkívül széles körű hagyatékban többek között Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya vagy El Greco művei is megtalálhatóak.

  Ajánló


  Nyikolaj Vasziljevics Gogol Egy őrült naplója Czímer József fordítása alapján

  színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019 eredeti nyelven, magyar felirattal

  Az emlékezetes regény és film után, az Esőember adaptálójának jóvoltából – színpadon is…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016