• Program


    A művészet templomai – Goya mesterművei (Csortos)

    A művészet templomai – Goya mesterművei (Csortos)

    A 2022-es Cannes-i Klasszikusok szekcióban bemutatott dokumentumfilm, amely Budapesten csak az Urániában látható, a francia filmek doyenje, Jean-Claude Carrière spanyolországi látogatásával három életutat fűz egybe: Carrière-ét, Buñuelét és Goyáét.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. március 24. péntek, 14:30

    A művészet templomai – Goya mesterművei
    spanyol-francia-portugál művészeti dokumentumfilm, 90 perc, 2022
    eredeti nyelven, magyar felirattal

    Rendező: José Luis López-Linares

    José Luis López Linares, A művészet templomai: Bosch – A gyönyörök kertje című nagy sikerű művészeti film rendezője ezúttal a spanyol festészet meghatározó alakjának nyomába ered. Látványos dokumentumfilmje úgy visz minket közelebb Francisco Goya festészetéhez, hogy közben egy másik zseniális alkotó útitársává szegődik. Jean-Claude Carrière, a tavaly elhunyt forgatókönyvíró – Luis Buñuel, Milos Forman, Volker Schlöndorff alkotótársa – Goya munkásságának kitűnő ismerőjeként vezet minket végig a spanyol mester páratlan munkásságán. Hogy megfejtse a korszakos zseni rejtélyét, még egyszer utoljára Spanyolországba utazik. Személye szoros kapcsolatot terem a filmvilág, az irodalom és a zene nagy egyéniségei között, akikben egy közös: Goya munkássága valamennyiük számára meghatározó.

    Carrière oldalán bejárjuk Spanyolországot. Eljutunk a Pradóba, majd Goya szülőházába, egy aragóniai faluba; a Zaragoza melletti La Cartuja bérházba, amely Goya freskóit őrzi; s további közel harminc helyszínre, ahol Goya jelentős munkái találhatók. Festményei előtt állva vagy a forradalmi metszeteit tartalmazó könyvet lapozgatva Carrière lényegre törő megfigyeléseket tesz. Rámutat Goya azon törekvésére, amellyel látnik engedi a szegényeket, a bebörtönzötteket és a nyomorultakat. Éleslátására, amelyeket siketsége is csak erősített. A felvilágosodás észuralma elleni lázadására, amely egy őrült világ stigmáit mutatta fel.

    Bemutató dátuma: 2023.03.16.
    Forgalmazó: Pannonia Entertainment

    Ajánlatunk


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Ajánló


    Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016