• Program


  A művészet templomai: Modigliani centenárium

  A művészet templomai: Modigliani centenárium

  olasz művészeti ismeretterjesztő film, 98 perc, 2020
  eredeti nyelven, magyar felirattal

   

  Rendező: Valeria Parisi                                                                                                                                                                                                   

  A művészet templomai sorozat következő repizódja, a tragikusan fiatalon elhunyt olasz avantgárd festő és szobrász, Amedeo Modigliani (1884–1920) halálának 100. évfordulója alkalmából készült ismeretterjesztő film.

  A toszkánai Livornóban született Modigliani botrányokkal teli, viharos életet élt. A filmben egy új, eddig ismeretlen nézőpontból tárul fel művészi pályája és magánélete: az élettársa, Jeanne Hébuterne emlékirataiból, aki két nappal Modigliani halála után öngyilkosságot követett el. Modigliani életpályájának és művészetének bemutatása mellett a sorozatra jellemzú részletgazdag felvételeken megjelennek a vásznon világszerte népszerű műalkotásai is, amelyeknek jellegzetes, hosszúkásra nyúló ábrázolásmódja a védjegyévé vált. Többek között olyan neves múzeumok kincsei tárulnak fel a filmben, mint a bécsi Albertina gyűjteménye, a Modigliani és a Montparnasse-i kaland című tárlat a Livornoi Városi Múzeumban, a Washingtoni Nemzeti Galéria és jelentős párizsi műgyűjtemények.

  Forgalmazó: Pannonia Entertainment

  Ajánló


  Pintér Béla: Anyaszemefénye zenedráma A Pintér Béla és Társulata valamint a Katona József…

  Boban Markovic, a világhírű trombitás a közönségét mindig megbabonázza, és olyan, a Kusturica-filmek…

  Gilles Apap egyedülálló megközelítési módja, káprázatos kreativitása, valamint a zene, a zenészkollégák és…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016