• Program


    A művészet templomai - Pompeji - A bűnös város

    A művészet templomai - Pompeji - A bűnös város

    olasz művészeti ismeretterjesztő film, 90 perc, 2021
    eredeti nyelven, magyar feliratal

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. december 18. szombat, 13:00

    Rendező: Pappi Corsicato

    Narrátor: Isabella Rossellini 

     

    Pompeji nem egyszerűen város, hanem egy legenda. A művészet templomai sorozat legújabb premierfilmje feltárja a titkokkal övezett város rejtélyeit, melyek a történelem során erőteljesen befolyásolták az egyetemes kultúra és művészet fejlődését, a neoklasszicizmustól a kortárs művészetekig; a városba látogató, azt megtapasztaló vagy azt éppen fantáziával újrateremtő, jelentős képzőművészek rajzaitól és festményeitől az irodalmárok műveiig: az ifjabb Pliniustól Picassóig, Emily Dickinsontól Jean Cocteau-ig.

    Az Isabella Rossellini (Kék bársony, Veszett a világ) narrációjával elkészült film különlegessége, hogy a témáról készült ismeretterjesztő filmekkel ellentétben nem a vulkánkitörésre helyezi a fő hangsúlyt, amelynek Pompeji megsemmisüléséhez vezetett, hanem érdeklődésének homlokterében az eleven ókori város áll. Azt vizsgálja neves művészettörténészek és szakértők segítségével, hogy miként élhették a város egykori polgárai a mindennapjaikat: mivel tölthették szabadidejüket, hogyan élvezhették az életet, gyakorolhatták vallásukat.

    Ajánlatunk


    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

    Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

    Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

    Ajánló


    Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

    A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

    A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016