• Program


  A művészet templomai – Tintoretto: Egy lázadó Velencében - VÁRkert Mozi

  A művészet templomai – Tintoretto: Egy lázadó Velencében - VÁRkert Mozi

  A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére.

  Aktuális előadások  Állítsa össze filmklub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet! Mozijegyével az Új világ született állandó kiállítást 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2021 december 31-ig!

  A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei – Tintoretto, Tiziano és Veronese – közötti rivalizálást is mélyrehatóan bemutatja. A szakértői interjúkat a műkincsek részletgazdag közeli felvételeivel és rövid játékfilmes betétekkel színesítő film narrátora a kétszeres Oscar–jelölt Helena Bonham Carter.

  színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019 (12)

  rendező:  Giuseppe Domingo Romano
  főszereplők: Helena Bonham Carter, Peter Greenaway, Melania Gaia Mazzucco

  Forgalmazza a Pannonia Entertainment

  Ajánló


  Az elmúlt évtizedben egyre népszerűbbé vált a pszichológia tudománya, hiszen életünk minden pillanatát…

  Egy intenzív zenei élmény képeket varázsol elénk és a képek láttán is ritmusok,…

  Járjuk be együtt a „főváros ékszerdobozának” nevezett Várkert Bazárt! Vajon miért és hogyan épült…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016