• Program


  A padlás
  8

  A padlás

  Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni.  több

  Aktuális előadások  Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter: A PADLÁS
  -félig mese félig musical-

  Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok – megküzdve a való élet kisszerűségével is – más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.

  Ez a játék legalább annyira filozofikus, mint a klasszikus mesék többsége: egyszerű, élvezhető, sőt szórakoztató képletbe helyezi a létezés alapkérdéseit, a saját életük felépítését tervező fiatalok élet-halál küzdelmét.

  A játék helyszíne természetesen egy padlás, mégpedig egy belméretében tágas, ám sokszorosan osztott, irracionális, rejtélyes tér. A főhős által készített beszélő számítógép a mi előadásunkban egy sokfunkciójú robot lesz, mely mozgásra is képes, egyfajta emberi imitáció. A szellemek megjelenését igényes fényhatások, színpadtechnikai megoldások kísérik.


  Rádiós……………………………………………Zayzon Csaba
  Süni………………………………………………Baranyi Hanna
  Mamóka………………………………………….Oravecz Edit
  Barrabás B Barrabás, a gengszter
  Révész, aki külsőleg azonos Barrabással………..P. Petőcz András
  Herceg, szellem, 550 éves……………………….Koscsisák András
  Kölyök, szellem, 530 éves……………………….Kovács Ágnes Magdolna
  Lámpás, szellem, 670 éves………………………Egyed Brigitta
  Meglökő, szellem 560 éves……………………...Magyar János
  Témüller, önkéntes………………………………Kiss T. István
  Detektív………………………………………….Kiss Dávid
  Üteg……………………………………………...Molnár Ervin
  Robinson, a gép………………………………….Szelle Dávid

  Díszlettervező: Kovács Yvette Alida   
  Jelmeztervező: Justin Júlia
  Koreográfus: Krámer György
  Korrepetitor: Regovics Zsuzsa
  A rendező munkatársa: Kiss Dávid
  Rendező: Vándorfi László


  Az előadás időtartama: 2 óra 30 perc, szünettel
  Bemutató: 2007. 12. 01. 

  Ajánló


  Philip Glass balett-operája Jean Cocteau története alapján francia nyelven, magyar és angol felirattal

  Sacra Infantilia Póka Mihály harmadik típusú találkozásai az ibrányi éjszakában.

  A darab főszereplője Albert (ez a vezetékneve), 12 éves kislány. A történet egy általános iskolában játszódik, 1996­-ban, Magyarországon. Ha nem…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016