• Program


  A Pentheszileia Program
  6

  A Pentheszileia Program

  Kincses Réka marosvásárhelyi származású, Németországban élő fiatal magyar filmrendező, író, drámaíró. A 2006-ban bemutatott Balkán Bajnok című filmje a 38. Magyar Filmszemle a legjobb dokumentumfilmnek járó díját hozta el. A Pentheszileia Program drámaíróként az első magyarországi bemutatója, melyet ő maga rendez.

  Rendező: KINCSES RÉKA

  sorsok és játszmák egy részben

  (19.30-as kezdés esetén az előadás várható befejezésének ideje 21.10)

  Kincses Réka marosvásárhelyi származású, Németországban élő fiatal magyar filmrendező, író, drámaíró. A 2006-ban bemutatott Balkán Bajnok című filmje a 38. Magyar Filmszemle a legjobb dokumentumfilmnek járó díját hozta el. A Pentheszileia Program drámaíróként az első magyarországi bemutatója, melyet ő maga rendez. Generációkon átívelő családtörténet, egy különleges tehetségű női szerző szemszögén keresztül, nyers szexualitással és szókimondással. Pentheszileia, aki a görög drámahősnő nevét viseli ugyan, de egy mai, modern, csupa ideg fiatal teremtés, aki menekülne a sorsa elől, amit a múltjából olvas ki, és menekülne édesanyjával való szoros, ellentmondásos kapcsolatából is. De a szexuális kalandok, abortuszok és egy kétségbeesett terápia útkeresései után vajon képes lesz-e megtalálni lelki megnyugvását? A Házi Színpadon immár hagyomány, hogy női alkotók különleges női sorsokról mesélnek. Pentheszileiát a Vígszínház fiatal tehetsége, Szilágyi Csenge játssza.

  Az előadást 18 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

  bemutató | 2016. október 16.  | Vígszínház, Házi Színpad

   

  Ajánló


  Az elsöprő közönségsikerre való tekintettel a Játékszín legforróbb sikermusicalje ismét Debrecenben!

  Agatha Christie ezúttal is mesterien szövi a szálakat a fordulatokban, meglepetésekben gazdag krimijében,…

  A koncert igazi fesztiválkoncert lesz, formabontó, hiszen az első részben kamaraművet, a szünet…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016