• Program


    A ROMANTIKA GÉNIUSZAI – Berlioz / Liszt – Balázs János, Charles Dutoit SZ/4

    A ROMANTIKA GÉNIUSZAI – Berlioz / Liszt – Balázs János, Charles Dutoit SZ/4

    1830 körül ismerkedett meg és kötött barátságot egymással Hector Berlioz és Liszt Ferenc. Berlioz elragadtatott szavakkal méltatta Liszt zongorajátékát, Liszt pedig lebilincselve hallgatta Berlioz 1830-ban bemutatott Fantasztikus szimfóniáját.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. május 4. csütörtök, 19:30

    A ROMANTIKA GÉNIUSZAI

    Ketten, közösen alkották meg a szimfonikus költemény eszméjét és ugyanakkor, 1830-ban fogott hozzá Liszt első zongoraversenyének komponálásához. Folytonos tanulás mellett dolgozott a művön, amelyet 1855-ben Weimarban mutatott be, de még azután is tovább csiszolta. Berlioz műve máig modernnek hat, a benne végigvonuló és sok alakot öltő fixa idea révén. Római karnevál nyitánya a hangszínekkel festő művészet gyönyörű példája.

    Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas érdemes művész, a Zeneakadémia docense. Charles Dutoit igazi világsztár, aki 25 évig volt zeneigazgató Montreálban, vezető karmester Philadelphiában, Párizsban, Tokióban és Londonban. A francia zene előadásában utolérhetetlen. Öröm és megtiszteltetés zenekarunk számára, hogy 2019 óta minden évben elfogadja meghívásunkat.

    MŰSOR
    Berlioz: Római karnevál – nyitány
    Liszt: Esz-dúr zongoraverseny
    Berlioz: Fantasztikus szimfónia

    KÖZREMŰKÖDIK
    Balázs János - zongora

    VEZÉNYEL
    Charles Dutoit

    Ajánlatunk


    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

    Ajánló


    Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016