• Program


  A szőnyeg - Élőkép Színház
  2

  A szőnyeg - Élőkép Színház

  keleti ihletésű, vizuális és taktilis élményt nyújtó előadás halottak napja alkalmából

   több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: október 22. szombat, 19:00

  „A sivatag homokdűnéin gyalogolunk. Elviselhetetlen a hőség, a nap az égbolt legmagasabb pontján áll. Ő előttem halad kimért és egyenletes léptekkel, de én lemaradok. A szemembe tűző nap fényében alakja megsokszorozódik előttem. Rosszullét környékez. Képtelen vagyok egyetlen további lépést is megtenni. Vezetőm hátrafordul, de arca helyén sikoltó kőmaszkot látok. "Lépj be a tűz körébe" utasít némán. Halálfélelem tölt el, mégis belépek a szőnyeg piros színű területére.” (részlet A szőnyeg meséjéből)
  A szőnyeg zarándoklatra hív a sivatag belsejébe, a fekete asszonyok különleges rózsakertjének közepébe, egy lélek menyegzőjére az örökkévalósággal. Az egyidejűleg négy néző számára megtapasztalható előadás vizuális és gondolati látomásokon keresztül – képek, szövegek és érinthető díszletelemek segítségével – finoman és meditatívan vezet el egy keleti szőnyeg motívumaiból kirajzolódó valóság egyre mélyebb rétegeibe. A stációkat végigjárva személyes élményt kaphatunk egy, a keleti misztika által inspirált, művészi nyelven átszűrt és egybeszőtt beavatási útról.
  A szőnyeg egyik legfőbb különlegessége a korlátozott a nézőszám, hogy ne csak nézni, hanem tapintani is lehessen az előadás díszletelemeit, melyek akár érintésre meg is szólalhatnak. Előadásunkat tehát azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a keleti kultúra iránt, és akik szívesen vesznek részt egy meditatív sivatagi utazásban egy négy fős társaság szemlélődő tagjaként. Az utazás óránként indul.

  Az előadás végigjárása cipő nélkül ajánlott.
  Az előadás 45 perces.

  Külön fülhallgatóval lehetőség van angol nyelven is megnézni az előadást. Kérjük, igényét előre jelezze nekünk!
  With a separate headset you can watch the performance in English. Please let us know in advance!
  Registration in English: zsofia_berczi@livingpicture.org

  Alkotók: Bérczi Zsófia, Tankó Barnabás
  Sivatagtemplom fotók, könyv, a fekete asszony szövegei és hangja: Bérczi Zsófia
  A szőnyeg meséjét írta, a szőnyegmotívumokat inspirálta: Tankó Barnabás
  A szőnyeg meséjét elmondja: Szarka Fedor Guido
  A rózsák szövegei: bölcsességek Antoine de Saint-Exupery Citadella c. művéből
  A rózsák hangjai: Adele Eisenstein, Bársony Júlia, Birtalan Krisztina, Fenyvesi Boga, Kántor Kata, Ocztos István, Rimóczi István, Sarlós Ágnes, Szarka Fedor Guido, Szákás-Tóth Péter, Szilágyi Arnold, Tankó Barnabás, Tesfay Áron, Turós Eszter
  A rózsák tervezője: Terebessy Tóbiás
  Elektronikai fejlesztés: Csutorás Márton, Tankó Barnabás
  A szőnyeg meséjének zenéje: Anuar Brahem
  Énekhang: Alaleh Seyedahmadi
  Kerengőzene: Mercan Dede
  Hangfelvételek: Bérczi Zsófia, Tesfay Áron, Bársony Júlia
  Könyvkötő: Kun Dorottya
  Nemezkészítő: Vidák Anna
  Üvegtechnikus: Pataki Attila
  Díszműbádogos: Tankó Károly
  Szoftverfejlesztés, elektronika, technika, világosítás: Tankó Barnabás
  Koncepció, tervezés, rendezés: Bérczi Zsófia

  Az Élőkép Színház, ahogy a nevéből sejthető, élő képzőművészeti alkotásokat hoz létre, munkásságában meghatározó a formailag és tartalmilag újszerű látásmód kifejeződése, a képzelet feltárása, átélhetősége, illetve ennek átadása, amely során kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot előadóművészettel és installációval.

  Ajánlatunk


  Egy határ menti magyar faluba megérkezik a budapesti rendező, hogy színpadra állítsa az Eprésző kislány című népballada adaptációját. A faluban hagyománya van a hagyományőrző előadásoknak, amiket évről évre egy lelkes amatőr társulat mutat be a kultúrházban... Varsányi Anna Az eprésző kislány című színdarabját, amely 1991-ben játszódik egy magyar kisközségben, ahol az éves falunapi előadásra készülődik a helyi színjátszókör, Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség.

  A tárlat egy felejthetetlen utazás az emberi test világába. Betekintést nyújtunk az emberi test szerkezetébe, és elmagyarázzuk hogyan hatnak egymásra a funkcionális rendszerek és szervek. A látogatók egyöntetű véleménye hogy, a kiállítás nagyon mély nyomot hagy minden korosztály számára és elgondolkodtat, hogy hogyan is éljük tovább életünket.

  Georg Friedrich Händel – Wolfgang Amadeus Mozart MESSIÁS – koncertszerű előadás Oratórium három részben, szünet nélkül, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

  Ajánló


  A produkció egy új előadó-művészeti műfaj, a cirque danse kiteljesedése, de nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak: ez a Recirquel első…

   A korábbi nagy sikerre való tekintettel a Mamma Mia! ismét az ország legnagyobb sportcsarnokaiban!

  Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán írta: Pintér Béla

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016